Начало Автомобили Citroen обнови бестселъра си C1

Citroen обнови бестселъра си C1

156
0
Citroen C1

Citroen ще представи един обновен бестселър на автомобилното изложение в Женева – C1, който надмина 760 000 продажби от лансирането си през 2005 г. досега. Новият малък градски автомобил се предлага в познатите версии 3 и 5 врати, както и в нов вариант, наречен Airspace и отличаващ се със сгъваем покрив. Citroen C1 е автомобил със изразена индивидуалност, отговаря на изискванията на градската мобилност и се вписва идеално и в започналото обновяване на моделите на марката.

Динамичният и енергичен стил е подчертан от визуалното сливане между предното и страничните стъкла, постигнато с черни рамки както и с хромирани елементи (в зависимост от нивото на оборудване). В предната част на автомобила се виждат отличителните белези на новите модели на марката. Светлините от две части и обли елементи създават усмихната и закачлива предница. Разположените вертикално дневни LED светлини подчертават характера на колата. Динамичността на задната част се постига от стъкления заден капак и квадратни светлини, които създават и 3D ефект.

Новият Citroen C1 се предлага в осем актуални цвята – изисканите черен Caldéra, сив Gallium, сив Carlinite, кафяв Olive и сияещите бял Lipizan, син Smalt, червен Scarlet и червен Sunrise. Опция са двутонови варианти. Версията Airscapeсъщо е в два тона. Мекият покрив, контрастиращ на купето може да се поръча в някой от следните три цвята: червен Sunrise, черен или сив. Той е с размери 800 мм x 760 мм и е изключително лесен за управление.

Версиите с 3 и 5 врати на автомобила са с компактни размери: 3,46 м дължина, 1,62 м ширина и 1,45 м височина. Това е един от най-компактните градски автомобили на пазара. Неговите размери му помагат лесно да се вмъква, измъква и да маневрира (радиус на завой 4.80 м) в града.

Новият Citroen C1 поставя висок стандарт и по отношение на удобството на борда и на пътното поведение. В сравнение с предишното поколение той е с 4 кг по-лека задна ос, нови пружини на окачването, нови амортисьори и нова стабилизираща щанга с по-голям диаметър. Тези промени подобряват окачването и поведението на автомобила на пътя. Благодарение на новия електрически усилвател на волана управлението е по-прецизно и доставя повече удоволствие. Управлението е плавно и точно, както в града, така и извън него. В същото време, новите гуми с много ниско съпротивление при търкаляне и компактен размер (14 и 15 инча) допринасят за доброто спиране и намалената консумация на гориво.

C1 е оборудван с интуитивни, лесни за използване технологии. Предлага се с 7-инчов екран, в който са групирани всички функции (радио, телефон, видео плейър, бордово компютър). Налична е и технологията Mirror Screen, позволяваща да се копира съдържанието от смарт телефон на екрана и така управлението и контролът да бъдат по-лесни. За тази цел трябва да се инсталира приложение за обмен на данните на телефона и да се той да се включи в USB входа (за съвместимите модели мобилни телефони).

Новият Citroen C1 се предлага с два бензинови двигателя от последно поколение. Двигателят e-VTi 68 Airdream е с 5-степенна скоростна кутия и система Stop&Start със специален аеродинамичен пакет за пестене на гориво.Същият двигател се предлага и със скоростна кутия ETG (Efficient Tronic Gearbox). Тази 5-степенна скоростна кутия притежава функция „пълзене” (бавно придвижване при задръстване например), оптимизирано разположение на педалите и възможност за плавно разпределяне на мощността за по-плавно потегляне.

Новият Citroen C1 се предлага и с двигателя VTi 82 от семейството на PureTech моторите. Разработен във Франция, този 3-цилиндров двигател, 1.2 литра и 82 к.с. използва иновативни технологии и е с разход на гориво 4.3 л/100 км и 99 гр/ км CO2. С въртящ момент 118 Nm и ускорение от 0 до 100 за 11 секунди, този двигател прави новия Citroen C1 пъргав и извън града.