Начало Автомобили Citroën обновява своя емблематичен модел Berlingo

Citroën обновява своя емблематичен модел Berlingo

1437
0
e-Berlingo

Новият Citroën ë-Berlingo е обновена версия на популярния модел, която предлага още по-голямо удобство, комфорт и иновации. Той е идеалното решение за семейства и хора с активен начин на живот, които търсят надежден и гъвкав автомобил с нулеви емисии.

Новият ë-Berlingo се отличава с модерен и изразителен дизайн, който се допълва от новите LED фарове и задни светлини. Предлага се в пет цвята, включително два нови цвята – Kiama Blue и Sirkka Green.

Вътрешното пространство е просторно и удобно, а седалките Citroën Advanced Comfort® осигуряват максимален комфорт. Новото арматурно табло е стилно и функционално, а мултимедийната система предлага богат набор от функции и възможности за свързаност.

Новият ë-Berlingo предлага мощен електродвигател с мощност 100 кВт (136 к.с.), който осигурява максимален пробег от 320 километра (в комбиниран цикъл WLTP). Автономният пробег може да бъде оптимизиран допълнително благодарение на новата система за рекуперация на енергия при спиране, която водачът може да настрои на три различни степени с помощта на новите лостчета, разположени зад волана. ë-Berlingo е оборудван стандартно с вграден заряден модул с мощност 7,4 кВт и може да се оборудва допълнително с трифазен заряден модул с мощност 11 кВт за по-бързо зареждане.

За по-голямо спокойствие при пътешествия на дълги разстояния, ë-Berlingo предлага и най-краткото време за зареждане на бързозарядни правотокови станции в своя пазарен сегмент – само 30 минути за зареждане от 0 до 80% на обществена зарядна станция с мощност 100 кВт.

Новият Citroën ë-Berlingo е верен на традициите на марката и предлага всичко необходимо за едно приятно и комфортно пътуване. Той е идеалното решение за хора, които търсят надежден и гъвкав автомобил с нулеви емисии.

В повечето страни в Европа новият Berlingo ще се предлага само в електрическата
версия. На някои специфични Европейски пазари, сред които и България, както и извън Европа, новият Berlingo ще се предлага и с двигатели с вътрешно горене.

Версия категория N1, включва пълната гама двигатели с вътрешно горене – два дизелови двигателя BlueHDi 100 и BlueHDi 130, който може да бъде поръчан и с 8-степенна автоматична трансмисия, както и с бензинов двигател PureTech 110.