Начало Автомобили Citroen показва концепта C-XR в Пекин

Citroen показва концепта C-XR в Пекин

30
0

Citroen показва C-XR Concept на автомобилното изложение в Пекин.

Проектът е нов, съвременен поглед към SUV-моделите. Той е и предварителна визия за новия автомобил в този клас, който френската марка ще разработи съвместно с DongFeng Motor Group. Новата кола ще е в сегмент, който бе с почти 3 милиона продадени броя през 2013 г. – увеличение с 50% в сравнение с 2012 г.

Citroen C-XR Concept е компактен, но с категоричното излъчване на SUV, комбиниращо сила и елегантност. Отстоянието от асфалта е увеличено. Автомобилът е с всесезонни гуми. Стилът е подчертан с елементи в червено.

Автомобилът е с най-дългата база в сегмента – 2,65 м, а цялата дължина е ограничена на 4,26 м с цел увеличаване повратливостта на модела. В същото време C-XR Concept е със забележително вътрешно пространство, особено забележимо в задната част на колата.

Шофьорската позиция е създадена за максимално удобство на водача. Увеличеният клиренс спомага за идеална видимост към пътя. Окачването е с настройки, които безпроблемно преодоляват всякакви проблеми по пътя и допринасят за оптимален комфорт при пътуване. Големият стъклен панорамен покрив позволява безпрепятствен достъп на светлината до купето.

Citroen C-XR Concept е с Grip Control технология. В комбинация с гумите системата предоставя на шофьора оптимално сцепление без да е необходимо задвижване 4х4, което би увеличило разхода на гориво и количеството на отработени газове.

Двигателят е THP 160 бензинов със Stop&Start. Комбиниран е с последно поколение автоматична скоростна кутия, чийто характеристики са напаснати за удоволствие от шофирането при намалена горивна консумация.

Теглото на колата е максимално намалено, за да се подобри управлението на SUV-а.