Начало Автомобили Citroen представи най-новото попълнение в DS гамата си – DS 5LS

Citroen представи най-новото попълнение в DS гамата си – DS 5LS

129
0
Citroen DS 5LS

Citroen представи най-новото попълнение в DS гамата си – DS 5LS. Луксозният автомобил ще се продава в Китай от март 2014 г.

Това е вторият DS модел, който ще се произвежда в завода в Шенжен. Той бележи и следващата стъпка в развитието на марката DS на този ключов за компанията пазар, като е смятан и за основен фактор за продължаващата международна експанзия на DS линията.

DS 5LS е елегантен, със съвременни външни черти. Размерите му са 4,7х1,84х1,5 м (дължина-широчина-височина). С него Citroen представя новата предна част на DS-автомобилите си – дизайн, вдъхновен от концепциите Numero 9 и Wild Rubis. Динамичното и отличително присъствие на пътя се подчертава от оформените като бумеранг Daytime Running Lights. В интериора пък са използвани луксозни материали като метал, дърво и кожа.

DS 5LS е с най-дългата база в С-сегмента (2,71 м), но освен това редица характеристики го превръщат в пример за комфортен автомобил. Предните седалки са масажиращи, подглавниците са в стила на самолетните варианти, задните седалки са под ъгъл от 29 градуса. Йонизатор на въздуха и изключителна стерео система допълват удобството на шофьора и пътниците. Колата е с безключов достъп и стартиране, система за наблюдение на слепи места, предни и задни паркинг сензори, задна камера, както и пълен набор от мултимедийни системи.

Автомобилът включва последните технологии на марката, включително двигатели като THP 160 и THP 200 с директно впръскване. В комбинация с шестстепенна автоматична скоростна кутия, тези агрегати са с отлично представяне и допълват идеално стила на DS 5LS.

Моделът ще е наличен в девет цвята, включително оригиналният Nocciola Brown с меки, но блестящи елементи.

DS линията има повече от 50 шоурума в Китай и ще продължи да завладява територията на страната. Догодина се очаква там да бъде представен и нов SUV.