Начало Автомобили Citroën със визия за градска мобилност, достъпна за всички

Citroën със визия за градска мобилност, достъпна за всички

273
0

Вече 100 години Citroën предлага решения за мобилност и модели. Те са революционни, отразяват своето време и се превръщат в икони. На предстоящият автомобилен салон в Женева, марката ще разкрие своята визия за съвременна градска мобилност, достъпна за всички.

Точно както 2CV става символ на свободата на своето време  Ami One Concept дава достъп до градска мобилност на всички и предлага изцяло ново автомобилно преживяване.

Визията на Citroën за градска мобилност е част от 100% дигиталния и персонализиран подход към клиента в чийто център са поставени лесната употреба и свободата.

Градска мобилност за всеки : без шофьорска книжка

С този нов продукт за градска мобилност, част от програмата на Citroën за енергиен преход, марката си поставя за цел да улесни придвижването в града. Citroën разработва Ami One Concept като алтернатива на обществения транспорт (автобуси, трамваи, метро). И на останалите индивидуални средства за транспортиране на две колела (колела, скутери).

Супер компактен (дължина 2.50 м метра), с две места, концептуалният модел осигурява забележителна пъргавина в градската среда. Ami One Concept се отличава със своя модерен стил, а затвореното купе е огромно предимство в лошото време. Архитектурата и дизайнът му поставят на първо място практичността и предлагат на потребителите изцяло ново преживяване.

Моделът може да се управлява от лица над 16 годишна възраст (в някои Европейски страни възрастта може да е друга, в зависимост от законодателството). Ami One Concept е за всички, които споделят любовта на Ситроен към свободата на движението.

Дигиталните технологии в центъра на мобилността на новото време

Ami One Concept стъпва върху 100% дигитална екосистема от запознаването с автомобила до неговото използване. Екосистемата предлага иновативен подход според индивидуалните нужди на всяка стъпка (онлайн представяне, записване за тест драйв, конфигурация на услугата, резервация и получаване на продукта) и предлага на клиента период за ползване според конкретния случай. Дигиталното преживяване продължава със специално мобилно приложение, което управлява автомобила и менажира пътуванията.

Citroën улеснява живота и избора на клиентите по отношение на мобилността като им предлага дигитален избор между споделяне и наем. Целта е да се посрещнат всички нужди на потребителите като се предложат варианти за ползване, отговарящи на разнообразните им нужди  (инцидентно или регулярно, самостоятелно или с  приятели/ семейство, индивидуално или споделено). Системата се адаптира към ползвателите като им предлага бързо решение. Клиентите могат да използват Ami One Concept най-малко за 5 минути и да променят своята необходимост в хода на употребата до няколко часа. Предложенията за споделяне и наем се персонализират според конкретните нужди, могат да обхващат период от 5 минути, 5 часа, 5 дни, 5 месеца, както и по-дългосрочни лизингови периоди (до 5 години).

  • От 5 минути до 5 часа: продуктът е достъпен за споделяне на определени локации за период от 5 минути до 5 часа през познатото предложение. Посредством мобилното приложение, клиентите имат достъп до Ami One Concept само с няколко клика.
  • 5 дни: продуктът се предлага и на леснодостъпен краткосрочен наем. Резервацията става бързо и лесно на сайта на Citroën Rent&Smile.
  • 5 месеца: свободен достъп до автомобил за кратък период като алтернатива на традиционното ползване на собствен автомобил.
  • 5 години: продуктът се предлага и с 5 годишен лизингов план, който включва в месечната вноска батерия, поддръжка и паркинг; Закупуването става 100% онлайн, а доставката може да бъде на адрес или в най-близкия офис на Ситроен.