Начало Автомобили Citroen ще демонстрира в Женева концепцията TECHNOSPACE

Citroen ще демонстрира в Женева концепцията TECHNOSPACE

33
0
Citroen TECHNOSPACE

Citroen си осигури сериозен успех с моделите Xsara Picasso, C4 Picasso, Grand C4 Picasso и C3 Picasso, установявайки се като един от лидерите в MPV-сегмента. Компанията е продала почти 3 милиона Picasso от 1999 г. досега и дойде моментът за нова фаза, който френският автомобилен производител отбелязва с концепцията Citroen TECHNOSPACE. Този нов модел демонстрира намеренията за развитие на марката при компактните MPV-коли. Той ще бъде пуснат през втората половина на 2013 г.

Citroen са вложили максимума от креативните си технологии в концептуалния автомобил. Той е с рекордни емисии изгорели газове от 98 гр/км. Това е постигнато благодарение на новата Efficient Modular Platform 2 (EMP2).

Използвани са множество технологии за повишаване на комфорта, включително full-touch управляващ интерфейс с 12-инчов панорамен HD екран.

Колата е и с непознати досега размери за класа – дължина от 4,43 м, височина – 1,83 м и височина – 1,61 м). Обемът на вътрешното пространство и багажника са водещи в сегмента.

Дизайнът на Citroen TECHNOSPACE е друга негова силна черта. Отличава се с динамични линии, високотехнологични светлини и т.н., вдъхновени от последните концепции на Citroen.

Новата кола ще бъде представена на автомобилния салон в Женева.