Начало Автомобили Citroen Space Tourer: Живот без ограничения

Citroen Space Tourer: Живот без ограничения

43
0

Citroen Space Tourer е доказателството, че френската марка се качва в по-горен клас в сегмента на лекотоварните автомобили. Този модерен автомобил е перфектен в един променящ се свят, където начинът на живот и работа се развиват и където все по-често се споделят свободно време и пътувания с голяма компания.

Citroen Space Tourer се предлага в 3 варианта. Така той отговаря на нуждите на съвременните семейства, както и на потребностите на професионалистите.

Моделът е с изящен дизайн развит около функционалност и практичност. За да подчертае предимствата на стила си, Space Tourer се представя в 9 цвята – от фините черен Onyx, син Impérial, кафяв Oak, сив Platinium и сив Aluminium до ярките оранжев Tourmaline, син Lagoon, пясъчен и бял Banquise.

Автомобилът има нов вариант на модулна платформа EMP2, използвана за C4 Picasso и Grand C4 Picasso. Заимствана е цялата предна част, като са използвани предимствата и позволяващи интегриране на механични елементи като двигател и скоростна кутия, но също така и на електрически части, като акумулатор, електрически сноп на преден блок и т.н. Останалата част от платформата е изцяло създадена за Space Tourer.

Citroen Space Tourer се предлага в 4 варианта:

SpaceTourer и SpaceTourer Shine, предлагани в 3 дължини и с 5, 7 или 8 места. Тези версии са предназначени главно за новите големи семейства с много деца, както и за всички, които обичат да пътуват с приятели. Техните интериори са модулни благодарение на плъзгащите се на релси седалки, оптимален обем на багажника и повече място за крака за тези, които го искат.

Седалките с накланящи се облегалки се сгъват (седалката до водача, както и седалките на редове 2 и 3), което позволява да се транспортират обемисти предмети по време на почивка или за дома само за един миг.

Space Tourer Business, предлага се в 3 дължини и с 5 до 9 места. Тази стилна версия е основно за професионален превоз на хора (хотелски совалки, таксита и т.н.). Конфигурирането на броя на седалките и на оборудването е по поръчка, което дава възможност да имате автомобил почти по поръчка.

SpaceTourer Business Lounge, предлага се в 2 дължини М и XL и с 6 или 7 места. В зависимост от използването му той може да се превърне в истински „мобилен хол или офис”, с индивидуални кожени седалки разположен с гръб към посоката на движение (в 2-ри ред), плъзгаща се и сгъваема маса и тонирани задни стъкла за повече поверителност. Той е съвсем естествено предназначен за професионална употреба (автомобили с шофьор, VIP транспорт).

Автомобилът Citroen SpaceTourer получи максималната оценка от пет звезди в протокола EuroNCAP. Този резултат възнаграждава работата, извършена по време на разработването на модела, но също така и наличието на много разнообразно оборудване за комфорт и безопасност, както и модулна платформа от последно поколение.

Citroen SpaceTourer предлага 5 групи двигатели, всички на базата на дизеловите от семейството на BlueHDi. Това ново поколение двигатели, предлагани от Citroen от края на 2013г. позволява драстично намаляване на емисиите на азотни окиси (NOx) като същевременно намалява емисиите на CO2, благодарение на иновативната изпускателна система.