Начало Автомобили Citroen и Total празнуват 50 години партньорство

Citroen и Total празнуват 50 години партньорство

46
0

Историята на Total и Citroën започва още през 1968 г. Тази успешна история, изпълнена с иновативност и спортна страст, изведе двете марки на най-високото стъпало на подиумите.

50-годишно партньорство, увенчано с голям брой успехи, както търговски, така и спортни, допринесоха за международната известност на двете групи.

От самото начало на партньорството им през 1968 г., Total поддържа индустриалното развитие на Citroën на петте континента, доставяйки богата гама масла и смазочни материали за автомобилите. С течение на десетилетията, двете групи заедно създадоха масла, адаптирани към двигателите на Citroën, за да ги направят още по-икономични и по-екологични.

Опазването на околната среда е основна цел за Citroën и Total. Партньорите са се ангажирали да намалят драстично вредните въздействия на предлаганите от тях продукти върху околната среда, основно посредством намаляване на емисиите на CO2. Екипите, занимаващи се с проучване и развитие работят съвместно с цел създаването на специфични и адаптирани решения. В наши дни, израз на тези усилия е създаването на TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20, екологично синтетично масло, което позволява да се намали разхода на гориво до 4%.

Партньорството Citroën – Total се базира също и на състезателния дух и стремежа към високи постижения. От задълбочените изследвания на маслата до тестването им на пистата, от рали рейд до Световния рали шампионат, всички тези тестове и спортни събития позволиха на Total да изпробва маслата си в екстремни условия и да осигури както на състезателните автомобили, така и на автомобилите от серийното производство с марка Citroën оптимално представяне.

Силата на партньорството между Citroën и Total в областта на автомобилния спорт проличава още на Рали Мароко през 1969 г. Citroën поставя началото на дълъг списък с награди със Citroën DS21 и продължава епопеята си в рали рейд, увенчана с 36 победи и 5 титли при конструкторите на Световния шампионат на FIA. Следва невероятна серия от успехи между 2003 и 2012 г. с 8 титли при конструкторите и 9 титли при пилотите на Световния рали шампионат (WRC).

През 2014 г., Citroën и Total решават да се впуснат в шампионата WTCC, където печелят 3 титли при конструкторите, 3 титли при пилотите и 50 победи. През 2017 г., двете марки се завръщат в WRC шампионата с C3 WRC, който печели на два пъти в Мексико и Каталуния.

Матийо Сула, Директор на Total Lubrifiants заявява: „Нашите две фирми се подготвят да се справят с предизвикателствата на утрешния ден, независимо дали те са екологични, технологични или спортни. Пътят, който вече изминахме заедно ни позволи да споделим един дух на стремеж към високи постижения и иновативност, във фокуса на който стои клиента. През тези плодотворни години, Total и Citroën винаги са успявали да намерят устойчиви във времето решения.“

От своя страна, Линда Джаксън, генерален гиректор на Citroën, коментира: „Вече цели 50 години ние вървим рамо до рамо и можем да бъдем горди от старанието на нашите екипи, които допринесоха изключително много за постигането на тези успехи.“