Начало Автомобили Citroen във Франкфурт под знака на обновлението

Citroen във Франкфурт под знака на обновлението

67
0

Марката Citroen ще се представия на 65-тия автомобилен салон във Франкфурт с експозиция под знака на обновлението.

Компанията ще покаже линия „C”, която навлиза в нова ера с новите Citroen C4 Picasso (който вече има 10 000 продажби) и Grand C4 Picasso. Обновлението при марката се изразява и чрез представянето на Citroen Cactus, предвестник на бъдещите модели от линия „C”. При този концептуален автомобил Citroen отделя повече от специално внимание на комфорта.

Посетителите ще могат да видят линията DS, все така динамична и съблазнителна, с над 360 000 продажби от 2010 г. насам, при 66% от които са завладени нови пазари. За първи път ще бъде представена версията Faubourg Addict, предлагана при четирите модела DS3, DS3 Cabrio, DS4 и DS5. Представени са също и DS3 Cabrio Racing и за първи път в Европа Wild Rubis – два концептуални автомобила, които затвърждават креативната дързост на тази линия автомобили със силни стилови похвати. Линията DS се ориентира трайно към интернационализацията с производството на DS5 в Китай в завода в Шънджън, предназначен за местния пазар.

Брандът ще демонстрира и офанзивата си на различни, приложими във всички области и достъпни за всички технологии, като например, новата модулна платформа на групата PSA Peugeot Citroen EMP2, използвана за пръв път при новите Citroen C4 Picasso и Grand C4 Picasso; best in class по отношение на емисиите въглероден двуокис с двигателя, който отделя само 98 гр/км. Creative Technologie се изразява също и в предлаганите все по-ефективни двигатели, като например новите двигатели Евро VI BlueHDi, използващи най-усъвършенстваната технология за обработка на азотните окиси (Nox) и намаляващи емисиите на CO2, които се срещат във версия от 150 к.с. при новите C4 Picasso и Grand C4 Picasso както и във версия от 180 к.с. при DS5. Технологична офанзива наблюдаваме и при фамилията бензинови двигатели Puretech, които вече са оборудвани с турбокомпресор, версия използвана за пръв път при Citroen C4. Марката не спира дотук и предлага версия FullHybrid: двигателят HybridAir, който използва сгъстен въздух в съчетание с хидравлика, ноу-хау, залегнало дълбоко в традициите на Citroen.

Свидетелство за спортното възраждане на марката е представянето на Citroen C-Elysee WTCC, който ще стартира на световния шампионат за туристически автомобили през 2014 г. с двама изключителни пилота: Себастиен Льоб и Иван Мюлер. Марката с 8 титли на световен шампион при конструкторите във WRC рали шампионатите се изправя пред ново спортно и технологично предизвикателство.