Начало Автомобили Civic Tourer ще е в центъра на експозицията на Honda във Франкфурт

Civic Tourer ще е в центъра на експозицията на Honda във Франкфурт

272
0
Honda Civic Tourer

Civic Tourer ще е в центъра на експозиция на Honda във Франкфурт и компанията даде повече подробности относно модела. Световният автомобилен салон ще се състои следващия момент и тогава колата ще може да бъде видяна на живо.

Civic Tourer е разработен и конструиран в Европа, ръководен от екипа за изследване и развитие на фирмата на Стария континент. Профилът и екстериорът на автомобила са в резултат на внимателни проучвания и не са правени никакви компромиси с функционалността на модела.

Колата ще е с двигателя 1.6 i-DTEC от серията Earth Dreams Technology или 1.8 i-VTEC. Ще се предлага и с два варианта на скоростна кутия – автоматична или механична. За подобряване на стабилността и комфорта при различни нива на натоварване ще помага новата система Adaptive Damper System (ADS). Civic Tourer ще се произвежда във фабриката на Honda във Великобритания, а на пазара в Европа ще се появи в началото на 2014 г.

Много се гордея със спортните, динамични пропорции на Civic Tourer, които в известна степен прикриват истинската функционалност на колата. За постигнеш истинско ниво на полезност при компактен автомобил, трябва да обмислиш как да използваш максимално пространството в кабината, а това по принцип има влияние върху конструкцията. Ние имахме свобода при оптимизирането на пакета благодарение на интелигентната платформа на Civic. Крайният резултат е автомобил с почти спортен силует. За мен силните характеристики на модела са комбинация от функционалност, многостранност и динамично излъчване – коментира лидерът на проекта за Civic Tourer Ейдриан Килам.

Civic Tourer е с водещо в два класа интериорно пространство – C и D. Уникалните Magic Seats допринасят допълнително за максимално приспособяване на автомобила към индивидуалните нужди на потребителя. Те позволяват сериозен брой конфигурации на вътрешното пространство.

Двигателят 1.6 i-DTEC е първият от серията Earth Dreams Technology, представен в Европа. Философията при разработването му е да се постигне впечатляващ баланс между икономия на гориво и представяне на колата, който определено е една от основните характеристики на Civic Tourer. Моторът се произвежда в същия завод като автомобила във Великобритания.