Начало Автомобили Civic Type R и NSX са акцентите сред премиерите на Honda за...

Civic Type R и NSX са акцентите сред премиерите на Honda за Женева

35
0

Civic Type R и NSX са акцентите сред премиерите на Honda за предстоящия автомобилен салон в Женева. Изложението ще отбележи повратна точка в историята на марката в Европа. Всички модели в гамата ще бъдат заместени, променени или освежени през 2015 г.

– Последните шест-седем години бяха трудни за Honda, но сега ще берем плодовете от огромната изследователска и развойна работа и 2015-та ще е нашата година. Спящият гигант ще се пробуди. Женева е трамплинът, който ще ни помогне да върнем бранда на мястото, което му се полага, с тези нови, изключителни продукти и със завръщането във Формула 1 – коментира управляващият директор на Honda UK Филип Гросман.

В Женева производствената версия на Honda Civic Type R ще има глобална премиера. Моделът, представян като „състезателна кола за нормалните пътища”, ще е най-екстремният Type R, създаван от компанията. С него се представя и новият двигател Honda 2.0 VTEC Turbo.

Една икона на марката – NSX – вече имаше своя световен дебют, а сега ще пристигне и на Стария континент. Идващ 25 години след появата на оригинала, новият суперавтомобил отговаря на последните тенденции в автомобилостроенето – той е с хибридно задвижване. Създателите му са се постарали да постигнат ново изживяване зад волана, да интегрират максимално човека зад волана и поведението на колата, да променят конвенционалните норми в сегмента на супермоделите.

В Женева ще бъдат показани HR-V и Jazz, които излизат на пазара по-късно през 2015 г.

HR-V съчетава здравина, пространство и функционалност на SUV със спортния характер на адаптивен кросоувър от B-сегмента. Honda е сред създателите на категорията с оригиналния HR-V от 1988 г., а сега отново влага последното си ноу-хау в съвременна интерпретация на познати качества.

Jazz е с нов вид и подобрен интериор. Третото поколение на модела е с почти изцяло променен дизайн, като ще се възползва от силната репутация на предшествениците си и нов 1,3-литров агрегат.

Honda гледа към бъдещето с концепцията FCV – с нея е демонстрирана еволюцията в екстериора и интериора на следващото поколение автомобил на марката с нулеви вредни емисии. FCV Concept ще е със значителен напредък в конструкцията, вътрешното пространство, цялостното представяне и ще е с намалени разходи за поддръжка.

Болидът на Макларън-Хонда за Формула 1 също ще е в Женева. Двете компании възродиха едно легендарно сътрудничество, което се завръща на пистата в Мелбърн в средата на март.

Изложението в Женева ще се проведе от 3 до 15 март 2015 г.