Начало Автомобили Consumer Reports избра най-добрите в Америка

Consumer Reports избра най-добрите в Америка

37
0
Consumer Reports,Subaru

Авторитетното американски издание Consumer Reports състави рейтинг на автомобилните производители в САЩ, чиито предварителни резултати бяха публикувани от агенция Automotive News. Пълната версия на класирането ще излезе в априлския брой на едноименното издание.
На първо място със 75 точки е класирана японската компания Subaru, която според редакционния екип е оглавила списъка с най-добрите марки отвъд Океана заради добрите характеристики , показани по време на тестовете от новите Impreza, Legacy и Outback. Важна роля в избора е изиграло и отношението на собствениците на Subaru към своите автомобили – те са дали най-висока оценка за тяхната надеждност.
След Subaru челни места в класацията са заели отново японски модели – на Mazda, Toyota и Honda. Автомобилите на Chrysler са класирани на последното, 13-то място. Аналитиците отбелязват значителното пропадане в списъка и на друга американска марка – от 5-та позиция през 2011 г. Ford е слязъл на 10-място.
Рейтингът на Consumer Reports е съставен от две различни оценки – изпитания на автомобилите, извършени от журналистите на изданието и надеждността на колите, информация, подавана от собствениците им. Общо са направени тестове на 275 модела, продавани в момента на американския пазар.
Сред десетте най-добри в съответните класове пет са модели на Toyota.

Ето и най-добрите в отделните категории според Consumer Reports:

Семеен седан – Toyota Camry Hybrid
Спортно купе – Ford Mustang
Достъпен семеен седан – Hyundai Sonata
Компактен кросоувър – Toyota RAV4
Семеен компактен ван – Toyota Sienna
Спортен седан – Infiniti G
Екологичен автомобил – Toyota Prius
Компактен автомобил – Subaru Impreza
Пикап – Chevrolet Avalanche
Семеен всъдеход – Toyota Highlander