Начало Автомобили Corvette Stingray Concept – завръщане в миналото

Corvette Stingray Concept – завръщане в миналото

223
0

Самоличността на ‘мистериозният’ Трансформър, видян на шпионските снимки, направени на снимачната площадка на предстоящия „Transformers: Revenge of the Fallen”, най-накрая бе разкрита. Колата, която ще играе ролята на „Sideswipе” във филма, е дизайнерска студия, наречена Корвет Стинг Рей. това съобщи вицепрезидентът на отдела за дизайн на Дженерал МоторсЕд Уелбърн.

Уелбърн представи колата на автошоуто в Чикаго. Колата, която за първи път се показва на широката общественост е съвкупност от два уникални стила. Тя заимства доста от формите на актуалния Корвет, но същевременно има повече общи черти с класическия Корвет Стинг Рей от 1963-та. Най- големите прилики с една от най-големите американски икони в автомобилостроенето може да бъде забелязана най-вече в задницата на концептуалния модел. Задното стъкло е разделено на две части, а широкият силует и променената емблема на Корвет са досущ като при първообраза.

За съжаление, от GM не планират серийно производство за този изключителен модел.

Според слуховете, режисьорът на Transformers, Майкъл Бей, обикалял дизайнерските студия на компанията в търсене на нови герои за филма си и изведнъж се натъкнал на Стинг Рей концепт. Той бил толкова впечатлен от колата, че след това създал герой специално за нея, само за да може тя да участва в продукцията.

Ето и едно видео, на което Ед Уелбърн представя модела: