Начало Автомобили Corvette Stingray кабриолет ще дебютира в Женева

Corvette Stingray кабриолет ще дебютира в Женева

42
0
Chevrolet Corvette Stingray

Chevrolet Corvette Stingray кабриолет, моделна година 2014, ще направи своя дебют на 5 март на автомобилното изложение в Женева.

Няма нищо учудващо във факта че новият Stingray кабриолет ще бъде представен на световната сцена именно в Женева, защото Corvette е лицето на Chevrolet навсякъде — отбелязва Сюзан Дохърти, президент и управляващ директор на Chevrolet и Cadillac Europe. — Той е икона, отдавна признат и адмириран дори в страни, в които никога не бил предлаган.

В момента съществуват клубове на собственици и любители на Corvette в над 100 страни. На практика 58 процента от всички, които харесват Corvette в официалната му страница във Facebook (техният брой достига 1,1 милиона) са извън Съединените щати.

Corvette Stingray кабриолет ще осигури същия баланс от технологии, стилистика и динамика, които предлага купе версията, представена по-рано през януари в Детройт.

Всеки Corvette е проектиран от самото начало и като открит автомобил — отбелязва Тадж Джъхтър, главен инженер на Corvette. — Новият Stingray не прави изключение, като купето и кабриолетът са конструирани така, че да са превъзходни във всяка ситуация – независимо дали става дума за шофиране в ежедневието, пресичане на континента или за вълнуващо препускане по пътища с много завои.