Начало Автомобилни новини Corvette Stingray на финални тестове на Нюрбургринг

Corvette Stingray на финални тестове на Нюрбургринг

35
0
Chevrolet Corvette Stingray

Нюрбургринг е име, което извиква силни усещания у всеки любител на моторните спортове. Toва писта, която има ярка и неизменна роля в историята на автомобилните състезания от много години. Нюрбургринг обаче е и мястото където в момента се тества европейската версия на новия Chevrolet Corvette Stingray купе, преди старта на продажбите в Европа.

Нюрбургринг е известна с предизвикателствата си състезателна писта, която е перфектна за нашите цели, а именно – да направим прецизни настройки на европейския Corvette Stingray. Специално внимание на Нюрбургринг обръщаме на настройките на окачването и кормилното управление. Европейските шосета и маниерите на шофиране в Европа са доста различни от тези в Щатите – отбелязва Джим Меро, инженер автомобилна динамика в General Motors.

В момента техническите експерти на Chevrolet тестват два автомобила Corvette Stingray в Европа по различни пътища. Тестовите процедури са част от стандартната програма за контрол на качеството на GM, която се провежда по отношение на всеки нов модел на Chevrolet преди той да бъде пуснат в продажби в Европа.

Тестовете се документират от Патрик Херман, технически мениджър на Chevrolet Europe. Неговите наблюдения, както и снимки и видео магат да бъдат видени във Фейсбук, Туитър, YouTube, Tumblr, Instagram.