Начало Автомобили Corvette Stingray с бляскаво представяне в Ню Йорк

Corvette Stingray с бляскаво представяне в Ню Йорк

34
0
chevrolet corvette

На 17 януари 1953 г. множество посетители се редят на опашка по протежение на луксозното нюйоркско Парк авеню в очакване да зърнат революционния Chevrolet Corvette на щанда на General Motors на изложението Motorama.

Днес – 60 години по-късно – Corvette се завръща в „Голямата ябълка”, отбелязвайки още един исторически етап в своето развитие с новия Corvette Stingray, модел 2014 година. Автомобилът получи световната си премиера малко по-рано тази седмица.

Новият Corvette Stingray е технологично най-напредничавия и вълнуващ Сorvette в дългата и славна хронология на тази уникална американска история на успеха – отбеляза маркетинг вицепрезидентът на Chevrolet Крис Пери. – Това е автомобил, втъкан в плътта на американската култура, чийто първи стъпки на бял свят са направени точно тук.

Премиерата на първообраза на Corvette е отбелязана в нюйоркския хотел Уолдорф Астория. През същата тази 1953 година повече от 1,4 милиона зрители успяват да се насладят на дизайна със заоблени форми на каросерията и футуристичното излъчване на Corvette в рамките на специалните събития, организирани на различни места по цялата територия на Съединените щати.

Ентусиазираният прием от страна на публиката окуражава Chevrolet да ускори планираното серийно производство на модела и към края на месец юни същата година първите екземпляри на Corvette вече слизат от специализирания за този модел монтажен завод във Флинт (Мичиган). Само 300 екземпляра от модела са произведени до края на 1953-а – всички без изключение бели с червен интериор. Tази първа партида се оказва добър предвестник, очертавайки пътя на един легендарен автомобил, превърнал се по-късно в синоним на динамика, модерни технологии, дизайн и неустоимо привличане.

Corvette Stingray от моделна година 2014 е верен на корените си: той е двуместно спортно купе, осигуряващо вълнуващи преживявания зад волана с помощта на авангардни технологични решения и широко прилагане на олекотени материали в конструкцията. Технологията в модела е подкрепена от вдъхновения от многобройните успешни участия по състезателните писти дизайн и се отличава с редица съчетани в хармония решения. Новото поколение е и най-мощното и икономично в досегашната хронология на Corvette с максимална мощност от 450 к.с. (335 кВт), време за ускорение от 0 до 100 км/ч под четири секунди и среден разход на гориво под 9,0 л/100 км.

Продажбите на Corvette Stingray, модел 2014 година във версия купе ще започнат през третото тримесечие на 2013 г.