Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Косуърт иска да се върне в F1 като партньор на Астън Мартин

Косуърт иска да се върне в F1 като партньор на Астън Мартин

54
0
Косуърт

Косуърт иска да се завърне във Формула 1 като партньор на Астън Мартин за доставка на задвижващи системи в спорта в бъдеще. Последният следи внимателно посоката, към която ще бъдат променени правилата за двигателите след 2020 г. и има желание да се върне в Гран при и като доставчик, при положение че разходите за направата на моторите намалеят значително.

Астън Мартин се върна в F1 през 2016 г. като партньор на Ред Бул, а за този сезон дори станаха техен главен спонсор. Английската компания има желание да се бъде доставчик на двигатели и вече са водени разговори за съвместна работа с различни производители, включително и с Косуърт.

„Искаме да разширим партньорството си, заяви шефът по двигателите на Косуърт Брус Ууд. – Свършили сме много работа с Астън Мартин за дълъг период от време, а също така работим много отблизо и с Ред Бул по хиперколата Валкирия. Така че всичко е логично.

От Астън Мартин бяха много ясни, че те искат да правят нещо повече от това просто логото да им е брандирано върху задвижващата система на някой. Освен това те не са вдъхновени от идеята да правят сами всичко по мотора.“

Ууд заяви още, че е малко вероятно Косуърт да се върне в F1 като самостоятелен доставчик на двигатели, но партньорството с други заинтересовани компании, като Астън Мартин или Илмор, са по-реалистични възможности.