Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Косуърт няма да се върне като независим доставчик на мотори

Косуърт няма да се върне като независим доставчик на мотори

133
0
Косуърт

Косуърт по всяка вероятност няма да се върне като самостоятелен доставчик на задвижващи системи във Формула 1. Компанията има нужда от допълнително финансиране, за да се завърне в спорта при новите правила за агрегатите, които ще влязат в сила след 2020 г.

За последно Косуърт беше в Гран при през 2013 г. в последната година на атмосферните 2.4-литрови V8 мотори. Тогава компанията доставяше двигатели на тима на Маруся.

„Бихме искали да сме в F1, каза управляващият директор по двигателите на Косуърт Брус Ууд. – Беше широко разпространено, че участваме с сегашните дискусии относно новите двигатели.

Още от самото начало обаче знаехме, че е малко вероятно да видите самостоятелен доставчик на мотори Косуърт. Икономическата ситуация е такава, че такова нещо трудно ще проработи.“

Смята се, че с новите правила за моторите след 2020 г. разходите по направата на агрегатите ще станат по-ниски и това ще привлече нови компании като доставчици на мотори. Сред потенциалните кандидати са считани Косуърт и Астън Мартин.