Начало Автомобили Цените на новата Dacia Spring започват от 38 990 лева

Цените на новата Dacia Spring започват от 38 990 лева

131
0
Dacia Spring

Един от най-достъпните електрически автомобили на европейския пазар ще се предлага у нас в ново изпълнение с две нива на оборудване

През 2021 г. електрическат Dacia Spring е отбелязала рекорд с 61 803 продадени броя по целия свят. В Европа тя е третият най-популярен електрически автомобил сред частните клиенти с над 140 000 продажби от старта на модела през 2021 г. до днес.

Обновен дизайн

Модернизираната Dacia Spring възприема новия дизайн на марката, въведен с новото поколение на Duster. На сериозна преработка е подложен както интериорът така и външният облик. Моделът ще се предлага с гама от шест цвята, включително новите Safari Beige и Brick Red.

Нива на оборудване Expression и Extreme

Базовото ниво Expression включва серийно управляваната от волана мултимедийна система Media Control. Тя извежда на дигиталния инструментален панел медийна информация и телефонни обаждания. Системата разполага с два високоговорителя, Bluetooth връзка и USB порт.

По-сложната система Media Nav Live е серийна за ниво Extreme и опция при Expression. Тя съдържа голям 10-инчов централен сензорен екран, осигуряващ свързана навигация за 8 години, информация за трафика в реално време и непрекъснато обновявани европейски карти. Освен това позволява безжична връзка с Apple CarPlayTM и Android AutoTM. Системата Media Nav Live вкключва два USB-C порта.

Асистенти за безопасно шофиране

Независимо от ниската си цена новата Dacia Spring разполага с комплект от системи в помощ на водача, отговарящи на най-новите европейски стандарти за безопасност:  усъвършенствана система за автоматично аварийно спиране (в града/извън града с отчитане на превозни средства, пешеходци, велосипедисти и мотористи), разпознаване на пътни знаци с предупреждение за превишаване на скоростта, помощ при паркиране на заден ход, аварийна спирачка, асистент за спазване на лентата, електронна система за динамичен контрол на траекторията, предупреждение за вниманието на водача. За улеснение на клиентите Dacia добавя умен бутон „My Safety“ (Моята безопасност), осигуряващ лесен достъп до предпочитаната от водача ADAS конфигурация.

Задвижване и динамика

За разлика от досега Spring ще се доставя само с по-мощния двигател с 65 к.с./48 кВт. Той ще се предлага в двете нива на оборудване – Expression и Extreme. Моторът осигурява сравнително динамично ускоряване за по-малко от 14 секунди от 0 до 100 км/ч. Благодарение на умерената за електромобил маса от около един тон Dacia Spring изразходва едва 14,6 кВтч/100 км

За бизнес клиенти

Обновената Dacia Spring има и две версии, насочени към бизнес клиенти. Двуместната Dacia Spring Cargo е компактна и с голяма товароносимост, а Car Sharing версията е предназначена за автопаркове със споделяне на автомобили.

Цени и предлагане

У нас цените на Spring започват от 38 990 лв. (за Expression), а за Extreme и бизнес версиите от 40 990 лв. Поръчки за модела в България вече се приемат, а първи доставки се очакват в началото на есента.