Начало Други Цолов остана 19-ти в основното състезание на Албърт парк

Цолов остана 19-ти в основното състезание на Албърт парк

416
0
Никола Цолов
Никола Цолов; снимка: АРТ Гран при

Никола Цолов остана 19-ти в основното състезание от третия кръг на шампионата на Формула 3, който се проведе в Австралия. Българският пилот завърши спринта на 21-ва позиция. Впоследствие бе класиран 20-ти след размествания в подреждането.

Цолов бе седми на стартовата решетка. След старта той загуби няколко места и отиде 11-ти. Същото се случи и при подновяването на надпреварата след няколко тура зад кола за сигурност заради инциденти по пистата. Проблем за пилота на АРТ Гран при бе износването на гумите и прегряването на задните. Цолов се бори за влизане в топ 10 с още неколцина съперници по трасето. Това още повече натовари гумите и усложни управлението. В крайна сметка завърши на 19-ото място.

Основното състезание от Формула 3 на пистата Албърт парк бе спечелено от Дино Беганович. Това бе първи успех за младежа от академията на Ферари. Той бе в челото от началото на състезанието, когато Леонардо Форнароли поведе пред Габриеле Мини. Беганович задмина Мини в 12-ата обиколка. В 14-ата взе и лидерството, изпреварвайки Форнароли. Италианският състезател се стараеше да остане достатъчно близо до шведския пилот, за да е в състояние да използва DRS. Беганович обаче отвори разлика от секунда и половина.

Мини загуби позиции в първата част от състезанието, но след това си ги върна и зае последното място на подиума.