Начало Други Цолов 21-ви в F3 спринта в Австралия

Цолов 21-ви в F3 спринта в Австралия

316
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка АРТ Гран при

Никола Цолов завърши 21-ви в спринтовата надпревара от втория кръг на шампионата на Формула 3, който се провежда този уикенд в Австралия. Пилотът на АРТ Гран при в крайна сметка бе класиран седми в квалификацията, проведена на пистата Албърт парк. В първоначалното подреждане бе шести. След това обаче имаше разместване заради възстановяване на бърза обиколка на Мари Боя, което го върна седми.

Спринтът във Формула 3 е с обърната стартова решетка за първите 12 в квалификацията. Цолов бе с наказание три места назад на грида заради инцидента с Алекс Дън от свободната тренировка в петък. Това означаваше десето място на решетката. Той спечели една позиция след старта, но не успя да я запази до края на първия от общо 30 тура.

След като бе разрешено използването на DRS Цолов започна да губи позиции. В средата на състезателната дистанция бе чак 23-ти. Постепенно темпото му се стабилизира, но напредна само с две места до 21-ото място.

Спринтът бе спечелен от Мартиниус Стенсхорн, който потегли от първа редица, води битка с Лорънс ван Хюпен и накрая се защити успешно от Арвид Линдблад. Стенсхорн поведе в петата обиколка и взе аванс от 2,5 секунди за няколко тура. Катастрофа между Томи Смит и Тасанапол Интрапувашак доведе до излизане на кола за сигурност на пистата. Надпреварата бе възобновена в 17-ата обиколка. Линдблад, по-рано бе задминал Ван Хюпен, опита да притисне Стенсхорн, който обаче удържа атаката и взе първа победа във Формула 3.