Начало Избрани Цунода: Пистата в Унгария трябва да разкрие силните страни на нашия автомобил

Цунода: Пистата в Унгария трябва да разкрие силните страни на нашия автомобил

405
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода коментира предстоящия състезателен уикенд в Унгария. Пилотът на Алфа Таури се надява пистата „Хунгароринг“ да пасне по-добре на качествата на неговия автомобил. Цунода също така се надява да запише силен резултат и да се върне в зоната на точките.

Цунода има добри спомени от Унгария. 23-годишният състезател финишира шести в първото си участие на Хунгароринг през 2021 г. Това е едно от най-добрите му класирания откакто се присъедини към F1

Този уикенд Цунода си партнира с Даниел Рикиардо. Австралиецът се връща в падока на F1 след като бе освободен от Макларън в края на 2022 г. Японецът каза, че не познава много добре Рикиардо, но пък се радва да разполага с толкова опитен съотборник.

„Очаквам с нетърпение да работя с Даниел. Не мога да кажа, че го познавам много добре. Помня, че, прекарахме един забавен ден по-рано тази година в Маями. Смятам, че ще се възползвам от това да имам много добър и опитен пилот за съотборник. Сигурен съм, че мога да науча много неща от него. Също така очаквам, че той ще може да донесе нещо на отбора и да придвижи развитието на колата напред“, сподели Цунода.

Пилотът на Алфа Таури призна, че е наслаждавал на времето, което прекара с бившия си съотборник Ник де Врис.

„Бих искал също така да кажа, че ми беше приятно през последните десет състезания с Ник. Научих много неща от него, а също така си прекарахме добре далеч от пистата. Той има много опит в други категории и даде на екипа добри отзиви въз основа на знанията си. Той имаше добро темпо. Честно казано се наслаждавах на времето си с него“, каза още Цунода. Японецът потвърди, че този уикенд ще има някои подобрения в автомобила. Според него, пистата „Хунгароринг“ трябва да разкрие силните страни на AT04.

„За този уикенд имаме още няколко подобрения. Те са в допълнение към тези, които донесохме в последното състезание. Пистата в Унгария трябва да разкрие силните страни на нашия автомобил. Характеристиките тук са напълно различни в сравнение с последните две състезания. Смята, че бавните завои трябва да подхождат на нашата кола по-добре от високоскоростните“, обясни Цунода.

„Харесва ми пистата- тя е технична и предизвикателна. Имам хубави спомени от първото ми състезание в F1 там през 2021 г. , тъй като беше много хаотично и завърших шести, макар да  стартирах 16-и! Аз съм оптимист и винаги се отнасям към всяко състезание като към нова възможност, където всичко може да се случи. Като екип сме много мотивирани да продължим напред и да развием колата колкото е възможно повече“, завърши Юки Цунода.

Съотборникът на Цунода Даниел Рикиардо записва първия си старт за 2023 г. Австралиецът няма сериозни очаквания и каза, че просто ще даде всичко от себе си и ще се забавлява

„Развълнуван съм да се върна. Както винаги е в семейството на Ред Бул, трябва да сте готови за обаждане. Аз веднага приех тази възможност“, каза Рикиардо.

„Преходът към Алфа Таури мина гладко. Миналата седмица се върнах във Фаенца. Фабриката се промени много, откакто за последно се състезавах за отбора преди десетилетие. Все още имаше много познати лица и се чувствах като у дома си по време на подготовката си за предстоящото състезание.“

„Всичко се чувстваше много добре по време на тестовете на Пирели. Въпреки това колата на Алфа Таури ще бъде трудна за каране. Не искам да имам твърде много предубеждения за това. Надявам се да имам автомобил, който се чувства балансиран. Това е нещо, с което мога да работя. Ще бъде предизвикателство, да скоча и да опитам да запиша конкурентно време, но въпреки това съм развълнуван“, добави пилотът на Алфа Таури.