Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода с второ предупреждение за сезона. Без наказания за Хамилтън и Строл

Цунода с второ предупреждение за сезона. Без наказания за Хамилтън и Строл

2484
0
Юки Цунода
снимка: Ред Бул Контент Пуул

След като по-рано днес стюардите дадоха предупреждение на Карлос Сайнц, те направиха същото и с Юки Цунода. Причината е, че японският пилот попречи именно на Сайнц във втората тренировка. Това е второ предупреждение за пилота на Алфа Таури като при пет такива той ще получи 10 места наказание.

Ето какво се казва в официалното съобщение:

„Цунода излезе от питлейна и влезе в завои 1 и 2, знаейки че Сайнц бързо го приближава и е в бърза обиколка. След като влезе в завои 1 и 2, Сайнц застигна Цунода, който се движеше бавно на състезателната линия и следователно блокира пътя.“

Трафикът бе голям проблем през целия ден като освен Сайнц и Цунода, които бяха предупредени, стюардите разследваха още Строл и Хамилтън. Последните двама обаче не бяха намерени за виновни и не получиха предупреждения или наказания. И в двата случая те бяха оправдани с факта, че около тях е имало много коли в последните завои. Това според тях е създало предпоставки за ситуацията.

По-рано днес пък бе обявено, че Цунода ще използва трети двигател за сезона през този уикенд. Това става след като последните му два се повредиха в Саудитска Арабия. Така японецът веч е на лимита за максималния позволен брой задвижващи системи.

През този уикенд, Юки за пръв път ще се състезава в Мелбърн.