Начало Автомобили BMW ConnectedDrive повишава сигурността на данните

BMW ConnectedDrive повишава сигурността на данните

75
0

BMW Group повишава сигурността при пренасянето на данните в своите автомобили. Това е реакция на указанията от страна на ADAC. Организацията е установила, че при пренасянето на данни съществува потенциален пропуск в сигурността. При новата конфигурация този пропуск вече е отстранен.

Експертите на ADAC са подложили производителя на целенасочена проверка като пазарен лидер при свързаността на автомобилите. Потенциалният пропуск по отношение на сигурността бил свързан с пренасянето на информацията чрез мобилната мрежа, хардуерът на BMW Group не бил засегнат от проблема. Благодарение на онлайн-възможностите на BMW Group ConnectedDrive пропускът бил отстранен бързо и сигурно при всички автомобили. Достъпът до важните за шофирането функции бил напълно изключен. Посещение в сервизите не е било необходимо.

Актуализирането се извършва автоматично, когато автомобилът се свърже със сървъра на BMW Group или водачът ръчно активира сервизната конфигурация. Онлайн-услугите на BMW Group ConnectedDrive комуникират с тази конфигурация чрез HTTPS-протокол (HyperText Transfer Protocol Secure), който досега се е ползвал и при услугата BMW Internet. То този начин услугите на BMW Group ConnectedDrive в автомобила ползват криптирането, което в повечето случаи се използва и от финансовите институции при онлайн-банкиране. Чрез HTTPS-протокола данните се криптират, като освен това от автомобила се идентифицира и сървъра на BMW Group, преди да започне прехвърлянето на данни чрез мобилната мрежа.

По този начин BMW Group своевременно повиши сигурността на BMW Group ConnectedDrive, защото досега не са известни случаи на неоторизиран достъп до данни отвън или дори само опит за такова действие.