Начало Formula E News Даниел Абт с първа победа във Формула Е

Даниел Абт с първа победа във Формула Е

36
0

Даниел Абт от екипа на Audi Sport спечели първата си победа във Формула Е в еПри на Мексико, 5-и кръг от шампионата. Германецът финишира първи и във втория старта в Хонконг, но след финала бе дисквалифициран.

Сега той стартира 5-и и със страхотен питстоп за смяна на колата излезе начело. Втори завърши Оливър Търви от NIO, а трети остана Себастиан Буеми от Renault e.dams.

На старта потеглилият от полпозишън Феликс Розенквист с Mahindra поведе, следван от Търви, Буеми, Абт и Антонио Феликс да Коща, който вместо 2-и, стартира 4-и след наказание за по-лека кола от допустимото в решителната последна част на квалификацията. По-назад Верн изпревари Да Коща и стана 5-и, а последният бе изпреварен и от Нелсон Пике с Jaguar Racing.

В 15-ата обиколка лидерът Розенквист получи проблем с колата и спря на изхода на последния завой. След няколко секунди той отново потегли, но вече бе последен. Така поведе Търви, следван от Буеми, който бе притискан от Абт. В 18-ия тур Феликс отново спря на пистата, след което пак продължи, като явно имаше проблем със задвижването. В 20-ия тур шведът влезе в бокса за смяна на колата. В същото време Абт мина пред Буеми и стана 2-и. Швейцарецът не можеше да поддържа добро темпо и бе притискан и от Верн.

При смяната на колите в бокса в екипа на Ауди Спорт и Абт бяха най-бързи и Даниел поведе, следван от Търви, Верн и Буеми. Грешка на Търви позволи на Жан-Ерик да опита атака, но тя бе неуспешна. Последният още в следващия тур обаче бе изпреварен от Буеми, който използва FanBoost-а си. Междувременно Ник Хайдфелд с другия болид на Mahindra отпадна.

В челото Буеми започна да притиска Търви, а Пике мина пред съотборника си Еванс и стана 5-и и застигна Верн. Още в следващия тур бразилецът вече бе 4-и с лесна маневра на старт-финалната права. Абт отпред бе с 4 сек аванс пред Търви и нямаше проблеми да задържи лидерството. Оливър пък задържа успешно до финала Буеми и Пике зад себе си. Лидерът в шампионата Верн завърши 5-и.