Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Две DRS зони в Бразилия, Мика Сало ще е комисар

Две DRS зони в Бразилия, Мика Сало ще е комисар

46
0

Гран при на Бразилия и през тази година ще има две DRS зони, в които пилотите ще могат да използват системите за по-лесно изпреварване. Първата е на обратната права, започваща след завой три. Измерването на разликата между болидите за тази зона ще става на върха на втори завой. При положение, че разликата между пилотите е под секунда, те ще могат да използват DRS 20 метра след трети завой. Втората зона пък започва 60 метра преди 15 завой. Зоната за измерване на разликата между болидите пък ще е 30 метра след 13-и завой.

За разлика от миналата година промени по трасето няма, но за сметка на това има промени в падока, като целта е да се подобрят условията на работа на отборите.

Както във всеки уикенд до този момент четирима комисари ще решават спорните въпроси на пистата. Бившият пилот, който ще е част от тази група ще е Мика Сало. Финландецът записа 110 състезания от 1994 до 2002 г. Ще му помагат Паул Гутяр, президентът на швейцарската автомобилна федерация и Силвия Бело от испанската федерация. Към тях ще се присъедини и член на страната домакин.