Начало Рали Демонстрирахме, че DS3 WRC е конкурентоспособен автомобил, доволен е Матон

Демонстрирахме, че DS3 WRC е конкурентоспособен автомобил, доволен е Матон

26
0

Резултатът, който екипажите на Ситроен постигнаха в рали Монте Карло (първи кръг от тазгодишния световен шампионат) не бе желаният от отбора. За екипа остана удовлетворението, че новостите по автомобила DS3 WRC проработиха според очакванията и в началото Себастиен Льоб водеше двубой със Себастиен Ожие за лидерската позиция в надпреварата.

– От името на целия отбор бих искал да благодаря на Себ и Даниел [Елена] за това, че приеха да участват в рали Монте Карло. След 14 месеца отсъствие от WRC те показаха, че не са загубили каквото и да е от таланта си и спечелиха най-много етапни победи. Демонстрирахме, че DS3 WRC за 2015 г. е много конкурентоспособен автомобил – с него бяха дадени най-добри времена в 8 от общо 14 отсечки – заяви шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон.

Мадс Остберг бе най-добре класиралият се пилот на екипа – четвърти, докато Льоб остана осми, а Крис Мийк се нареди десети, като освен това спечели пауърстейджа и бонус от 3 точки.

Норвежецът бе много щастлив да стигне до финала на рали Монте Карло, при това с постоянно темпо и достатъчно добра скорост:

– Вероятно имаше някаква надежда за малко по-добро класиране, но и четвъртото място е хубав резултат.

Льоб поведе в началото на състезанието и бе лидер до шестата отсечка (включително). Той бе най-бърз в 5 етапа (Роберт Кубица взе 4, Мийк – 3, Ожие – 2) и накрая сподели, че ралито е било истинско удоволствие за него, въпреки грешката в края на втория ден, вследствие на която счупи задно ляво окачване.

– Станалото не отнема нищо от радостта, която изпитахме в DS3 WRC. Имахме толкова много добри моменти. Беше наистина страхотно изживяване и за Даниел, и за мен! – допълни деветкратният световен шампион.

Мийк от своя страна сподели, че очевидно скоростта му е достатъчно добра. Неговата цел бе да вземе максимум точки, след като подобна на тази на Льоб грешка го върна назад в колоната.

С рали Монте Карло пък стартираха събитията по случай 60-ата годишнина на марката DS. Главният изпълнителен директор на бранда Ив Бонфон отбеляза, че това състезание е повече от подходящо за случая и допълни, че се радва на ентусиазма, с който и отборът, и феновете посрещнаха Льоб.