Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джовинаци ще получи шанс във Формула 1, обяви Маркионе

Джовинаци ще получи шанс във Формула 1, обяви Маркионе

39
0
Серджо Маркионе

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че Антонио Джовинаци ще получи  шансове да се състезава във Формула 1. За 2018 г. италианецът ще е трети пилот на Заубер и Ферари, като ще кара в няколко петъчни тренировки за тима от Хинвил. Титуляри в екипа ще бъдат Маркус Ериксон и Шарл Льоклер.

„Джовинаци е добър човек, при него всичко е въпрос на време, каза Маркионе. – Той трябва да получи шанс. Той ще е трети пилот на Ферари, а също така ще бъде и в тестовата програма на Заубер. Разбираме, че той изгаря от желание да се състезава, но в момента няма свободни места. Имаме споразумение със Заубер и това все пак е шанс.“

На въпрос дали новият пилот на Заубер Шарл Льоклер може да замени Кими Райконен във Ферари през 2019 г., Маркионе отговори, че французинът има за задача да се представи на ниво и да даде всичко от себе си, а след това ще се преценява.

Що се отнася до партньорството на Заубер с Алфа Ромео Маркионе каза, че са поставени високи цели през първата година на това сътрудничество. „Заубер ще има двама талантливи пилоти, очакваме растеж и добро представяне през първата година, но нямаме точно поставени цели“, каза босът.