Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Да караш два различни F1 болида в един ден е изумително, сподели...

Да караш два различни F1 болида в един ден е изумително, сподели Верлайн

57
0

Паскал Верлайн имаше шанса да тества два различни болида от Формула 1 в един ден. Третият пилот на Мерцедес първо бе зад волана на модифицирания Форс Индия VJM07, а през втората половина от първия ден тестове на Каталуния седна в F1 W06 Hybrid. 20-годишният германец замести Люис Хамилтън, който бе с треска и не се чувстваше добре.

Верлайн описа изживяването да кара два различни болида в един ден като „изумително”. Той направи 32 обиколки с Форс Индия-та и 48 с Мерцедес-а, с който програмата му бе прекъсната заради проблем с горивна помпа.

– Доста се изненадах, когато ми казаха, че ще карам Мерцедес-а – призна Верлайн. – Но е просто изумително да управляваш два автомобила от F1 в един ден и съм щастлив, че имах шанс да го сторя. Всичко премина добре, макар че през втората половина от деня се появиха някои проблеми. На практика имах три излизания с Мерцедес, което не е чак толкова много. Но беше истинско удоволствие, както и изкараното с Форс Индия време.

Паскал отказа да сравнява автомобилите и заяви, че те са много различни – още повече, че Форс Индия-та всъщност е модифициран миналогодишен модел.

Днес тестовете на Каталуния продължават, като в Мерцедес изпитанията ще провежда Нико Розберг. Той бе под съмнение заради прещипан нерв на врата, но от екипа потвърдиха тази сутрин, че ще е зад волана на F1 W06 Hybrid. Верлайн остава на трасето в случай, че се наложи отново да кара.

Междувременно Нико съобщи в Туитър, че със съпругата му Вивиан очакват бебе през август.