Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Директорът на ФИА по сигурността ще се присъедини към Ферари

Директорът на ФИА по сигурността ще се присъедини към Ферари

79
0
Лоран Мекис

Досегашният състезателен заместник-директор и такъв по сигурността на ФИА Лоран Мекис ще напусне поста си, за да се присъедини към Ферари. Това ще стане по-късно тази година, като Мекис ще заема неясна засега техническа позиция и ще отговаря пред техническия директор Матиа Биното.

От ФИА обявиха още, че Мекис ще продължава да изпълнява функциите си по сигурността в следващите 3 месеца, докато изтече транзитния му период, в който той няма право да работи за други компании в спорта.

Той обаче повече няма да бъде консултиран за техническите разработки на отборите, за да не ги използва при отиването си във Ферари.

Преди по-малко от половин година техническият шеф на федерацията Марчин Будковски напусна поста си, за да се присъедини към тима на Рено, което ще стане факт през април тази година.

Това предизвика остра негативна реакция от голяма част от отборите, заради техническата информация, която той има за всички болиди на отборите в последните години. Смята се, че и сега преминаването на Мекис ще има същия ефект.

Лоран се присъедини към централата през октомври 2014 г. като директор по сигурността, а от 2017 г. стана състезателен заместник-директор и се смяташе, че в бъдеще именно той може да замести Чарли Уайтинг.