Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джийн Хаас наддава на търга за оборудване на Маруся

Джийн Хаас наддава на търга за оборудване на Маруся

59
0
Джийн Хаас

Джийн Хаас наддава на търга за оборудване на Маруся, в който са включени тазгодишните болиди и модел на колата за 2015 г. Аукционът се провежда днес и утре. Отборът затвори врати в началото на ноември, след като малко преди това изпадна в търговска несъстоятелност. Синдиците предлагат на търг близо 1000 предмета в опит да съберат средства за покриване на част от задълженията. Сред тях са волани, скоростни кутии, състезателни екипи и т.н.

За Хаас особен интерес представляват наличните шасита и модели на коли. Той подготвя отбор, който да участва във Формула 1 от 2016 г. Той не се обезкуражи от случилото се тази година с Маруся и Катерам:

– Ако работим по същия начин като Катерам и Маруся, ще стигнем до същия резултат. Така че вероятно ще подходим различно.

Ключова за работата на Хаас ще е възможността да купи повече части от вече установени марки.

– Доста отбори във Великобритания конструират всичко самостоятелно. Изглежда притежават тази английска черта да смятат, че това е начинът на работа. Но това просто не е нашият бизнес модел – обясни той.

Хаас реши основната база на отбора му е да в Канаполис (Северна Каролина). Той е убеден, че отдалечеността му от Европа няма да повлияе отрицателно на работата във време, когато връзките са развитие на непознато само допреди десетина години ниво. За база в Европа той е огледал няколко имота в Абингдън и е набелязал няколко в района, като призна, че и тази на Маруся може да е вариант за новия му тим.