Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордан Кинг ще кара за Мейнър в тренировките в САЩ

Джордан Кинг ще кара за Мейнър в тренировките в САЩ

49
0

Джордан Кинг ще кара за екипа на Мейнър в първата свободна тренировка за Гран при на САЩ в Остин. Британецът е пилот по развитието на тима, като се състезава в сериите GP2 и е на 5-о място в генералното класиране. Досега Кинг е карал само в тестове сесии.

Първо той бе зад волана на болида на Мейнър в теста на Пирели на пистата Яс Марина в Абу Даби в края на миналия сезон, а през тази кара в изпитанията по време на сезона през май на Каталуня и през юли на Силвърстоун.

„Това е още една стъпка в правилната посока за мен след 2 наистина позитивни теста с болида MRT05, които проправиха пътя ми към тази възможност, коментира Кинг новината за това, че ще кара в петък в САЩ. – Това е сбъдната мечта, но имам да свърша работа в колата в петък.

Искам да съм сигурен, че ще дам много качествена обратна информация и данни, за да помогна на тима за Гран при на САЩ. Ще изпробвам баланса на колата и ще го сравня с този от работата на тима в симулациите. Ще има и нови компоненти, които ще изпитам, както и различните спецификации на гумите за това състезание.”