Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло отрича, че ще се оттегли от поста си на президент...

Ди Монтедземоло отрича, че ще се оттегли от поста си на президент на Ферари

53
0
Лука ди Монтедземоло

Лука ди Монтедземоло отрече появилата се в италианската преса информация, че може да напусне поста си на президент на Ферари.

Според различни публикации маркизът щял да се оттегли, за да оглави националния авиопревозвач Алиталия. Главният изпълнителен директор на компанията Габриеле дел Торкио (който е и бивш CEO на Дукати) заяви пред Кориере дела Сера, че бил готов да напусне. Настоящият председател Роберто Коланино също вероятно ще оваканти поста си, след като бе заявил, че ще го стори след сключване на сделката за спасяването на фирмата.

Дел Торкио бе привлечен в Алиталия миналата година, за да помогне за оздравяването на компанията. В продължение на близо 12 месеца той преговаря с Етихад Еъруейс, с които в крайна сметка сключи сделка в края на миналата седмица. Споразумението е за купуване на почти половината (49%) от Alitalia и инвестиция от 560 милиона евро в италианския авиопревозвач.

Задачата ми бе да изведа компанията напред – заяви Дел Торкио.

Той допълни, че бордът на директорите ще избере наследника му, като вярва, че италианец ще води групата. Част от медиите предполагат, че това може да е бившият шеф на Бенетон Силвано Касано. Името на Ди Монтедземоло се спряга за мястото на Коланино.

Маркизът отхвърли подобни твърдения с обяснението, че е отдаден само на Ферари. Смята се обаче, че все пак е възможно да влезе в борда на директорите на Алиталия, тъй като той също работил по споразумението с Етихад. Условието било каквито и да са задължения да не пречат на отговорностите му във Ферари.