Начало Автомобили Две световни премиери и Opel OnStar представя Opel в Женева

Две световни премиери и Opel OnStar представя Opel в Женева

32
0

Opel ще представи на автомобилния салон в Женева (5-15 март) услугите, предлагани от системата Opel OnStar – след като през миналата година вече обяви намерението си да внедри Opel OnStar в Европа.

Opel ще покаже пълния пакет услуги с високоскоростна мобилна връзка и множество различни услуги в цялата си моделна гама. Част от продуктовата офанзива на Opel от ново измерение на брега на Женевското езеро ще бъдат и две световни премиери – новият KARL ще заеме централно място на щанда на марката със своята идеална комбинация от вътрешен простор и компактни външни размери. Привлекателният модел с пет врати е перфектният автомобил за клиентите с отношение към цената, които търсят комбинация от добри възможности за всекидневна употреба, комфорт, нисък разход на гориво и модерни технологии. От друга страна, вторият дебютант на Opel ще се насочи към коренно различна аудитория – новата Corsa OPC е своеобразното динамично острие в гамата на новото поколение на Corsa. Спортната версия впечатлява със своя мощен турбодвигател, активно поведение на пътя и динамичен дизайн. Близо четириметровата ракета е също толкова подходяща за употреба на Северната отсечка на Нюрбургринг, колкото и за всекидневно движение по улиците на градската джунгла.

“В Женева ще представим две световни премиери и нашата авангардна услуга Opel OnStar,” сподели главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман. “Opel OnStar ще ни даде възможност да предоставим на нашите клиенти отлична връзка с тяхното цифрово обкръжение, както и висша степен на безопасност. Освен това ние ще разширим нашата гама с новия KARL и с Corsa OPC. Двата автомобила отговарят перфектно на днешните времена, тъй като са привлекателни както на рационално, така и на емоционално равнище. Малкият модел, фокусиран върху здравия разум, предлага удоволствие зад волана, а изпълненият със състезателен дух OPC ще се отличава с достъпна цена.”

През втората половина на 2015 година ще настъпи моментът за представяне на системата Opel OnStar в цялата гама от леки автомобили на марката. Opel OnStar ще бъде следващата стъпка в развитието на свързаността на автомобила в Европа. В САЩ, Канада, Китай и Мексико вече има около седем милиона клиенти, които разчитат на пълния и комфортен пакет от възможности на системата, включваща Wi-Fi мобилна точка за връзка и многобройни мобилни услуги и приложения за спешни случаи. “Opel OnStar ще направи шофирането по-безопасно, приятно и лишено от стрес,” предвижда д-р Карл-Томас Нойман. Opel OnStar е надеждна. Независимо от това с каква спешна ситуация се сблъсква водачът по време на път, системата е в състояние да му осигури подкрепа – 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Налице винаги ще има съветник, а в случай, че бъде регистрирано отваряне на въздушна възглавница, Opel OnStar ще се активира автоматично.

Идеалният автомобил за клиентите, при които цената не е без значение – новият Opel KARL. На базова цена от 9 500 евро (препоръчана от производителя цена с вкл. ДДС за пазара в Германия) клиентите могат да очакват автомобил с пет врати и с до пет места с достатъчно пространство за всички или 940 литра багажен обем в зависимост от конкретната нужда – и всичко това при обща външна дължина от едва 3.68 метра. Предлагат се три нива на оборудване и десет различни цвята на лаковото покритие на каросерията. В унисон със стилистичната философия на Opel, новият представител на марката от Рюселсхайм не само изглежда добре, а впечатлява и с вътрешните си качества. Под предния му капак работи последното поколение технологии за задвижване на Opel в лицето на новия агрегат 1.0 ECOTEC с мощност 55 кВт/75 к.с. Изцяло алуминиевият еднолитров трицилиндров бензинов двигател в комбинация с петстепенната механична предавателна кутия и пакета оборудване ecoFlex е в състояние да намали разхода на гориво до 4.3 литра на 100 километра пробег в смесен цикъл на движение, което се равнява на емисии на CO2 от 99 грама на километър.

Освен това, KARL се предлага с множество мерки за повишаване на комфорта и безопасността, които клиентите не са свикнали да очакват в тази ценова категория. В допълнение към серийната система за подпомагане на потеглянето на наклон HSA (Hill Start Assist), моделът предлага и допълнителна, модерна мярка за повишаване на безопасността с вградената в предната видеокамера функция за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning). Подобно на моделите ADAM and Corsa, KARL разполага и с режима City, при който само с натискане на един бутон работата с волана става по-лека, а усилията, необходими за маневри в градски условия значително намаляват (от ниво Enjoy). Предлага се и системата за подпомагане на паркирането Park Assist, а круз контролът с ограничител на скоростта е част от серийното оборудване от ниво Enjoy нагоре. Светлините за мъгла гарантират по-добро осветяване на пътя при лоши метеорологични условия, докато функцията за осветяване на кръстовища прави маневрите при завиване много по-безопасни за водача и за другите участници в движението. “Става дума за пълноценен автомобил, който е еднакво привлекателен за разума и сърцето,” споделя главният изпълнителен директор на Opel Group.

Новият Opel Corsa OPC ще отбележи световната си премиера, обръщайки се към опитните пилоти със спортни амбиции зад волана. Придържайки се към традициите на OPC, върховото изпълнение в гамата на Corsa в син цвят Flash blue може веднага да бъде разпознато като член на Opel Performance Center. Спортните седалки Recaro, облицованият с кожа и скосен в долната си част волан, спортните педали, големите отвори за въздух и характерната форма на предния капак, внушителните странични елементи, добре изразеният заден спойлер и двойният ауспух с дифузор около двете изпускателни тръби демонстрират мощта, която новото поколение на Corsa OPC може да предложи на своите пилоти.

Мощта от 152 кВт/207 к.с. само чака да влезе в действие. 1.6-литровият OPC агрегат предлага максимален въртящ момент от 245 Нм, а допълнителни 35 Нм са на разположение при необходимост благодарение на функцията overboost. Мощта на OPC модела се насочва към колелата на предния мост чрез шестстепенна механична трансмисия с къс и прецизен ход на скоростния лост. Новата Corsa OPC има ускорение от място до 100 км/ч за едва 6.8 секунди, а максималната скорост на модела достига 230 км/ч. С цел да гарантират пренасянето на мощта на пътя по най-добрия начин, инженерите на Opel са обединили усилията си със специалистите на Koni в създаването на ходова част с новаторска система на амортисьорите. Новата технология FSD (Frequency Selective Damping) позволява адаптиране на работата на амортисьорите към честотата на колебанията на каросерията и постигане на идеалния баланс между безкомпромисния атлетизъм и адекватното равнище на комфорт. Опитните водачи могат дори да изключат напълно системата ESP в моментите, в които търсят максимума на възможностите на модела на състезателните трасета. Спортният ауспух Remus с две изпускателни тръби на свой ред се грижи за съответното озвучаване. “Нашите OPC модели са динамичните остриета на съответните моделни семейства и новата Corsa OPC е прекрасен пример в тази насока. Тя показва точно на какво е способна както на състезателната писта, така и при всекидневна употреба. Моделът е толкова впечатляващ, че не ви се иска да слезете от него,” споделя д-р Нойман.