Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Две десети носи публиката на Перес у дома

Две десети носи публиката на Перес у дома

70
0

Мексиканските пилоти Серхио Перес и Естебан Гутиерес са в центъра на вниманието преди домашната си Гран при, като тя се очаква да е още по-посетена дори и от миналогодишния старт, на който за трите дни присъстваха над 330 000 зрители. Мексико Сити сияе с техните образи почти от всеки ъгъл, като, разбира се, всичко е щедро спонсорирано от компанията на Карлос Слим – Телмекс. Тя обаче е само един от 14-те телекомуникационни оператори.

25-милионният град очаква втората си Гран при след 23 години пауза от 1992 г. до миналия сезон и двамата мексикански пилоти са длъжни да се представят силно. За тях обаче ситуацията в спорта е съвсем различна. Перес се намира в много силен етап от кариерата си и развитието на тима на Форс Индия. Той сам предпочете да остане в тима от Силвърстоун и обясни това и на днешната пресконференция.

„Това е най-важното състезание за мен и го очаквам с нетърпение. Публиката е невероятна, атмосферата също. От трибуните получавам две десети от секундата по-добра скорост”, заяви Серхио.

В същото време Гутиерес още не е сигурен дали ще остане в тима на Хаас и през следващия сезон. Той обясни, че в рамките на две седмици очаква решението им дали ще го запазят в екипа, но и за него, както за много пилоти, би било чудесно да заеме овакантеното от Нико Хюлкенберг място до Серхио Перес във Форс Индия.

Двамата с усмивка заявиха, че би било чудесно двама мексиканци да са в един и същи тим догодина.

Конкретно за предстоящото състезание Перес каза, че очаква много по-добра работа на всички с гумите заради подобрените характеристики на пистата и опит за състезание с един стоп от доста пилоти.