Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Два стопа за смяна на гуми очакват Пирели в Бахрейн

Два стопа за смяна на гуми очакват Пирели в Бахрейн

93
0
гуми,Пирели

Два питстопа за смяна на гуми очакват от Пирели в предстоящата Гран при на Бахрейн. За уикенда на Сахир на разположение на отборите ще са типовете гуми медиум, софт и суперсофт.

Същите бяха смесите и през миналата година, но за тази те са с една стъпка по-меки. С оглед на това, че миналия сезон повечето пилоти направиха по два стопа, то се очаква и тази година стратегията да е такава.

Най-логичен за пилотите в топ 10 на старта изглежда изборът на стратегия с използване на суперсофт в първия стинт, след което смяна за софт и втора такава към медиум или отново софт в зависимост от нивата на износване.

По правилник пилотите трябва да запазят един комплект суперсофт за 3-ата част на квалификацията, а за състезанието да заделят по един чифт софт и медиум като само единият е задължителен за използване.

Минималното задължително налягане на гумите, постановено от Пирели, е 21.0 psi за предните и 19.0 за задните. Максималният разрешен кембър на предните гуми е -3.75 градуса, а на задните -2.00 градуса.

Подробности за новите гуми на Пирели четете в ексклузивно интервю със спортния шеф на Пирели Марио Изола в новия брой 213 на списание ClubS1