Начало Други Деян Пешев триумфира във втория кръг на Time Attack

Деян Пешев триумфира във втория кръг на Time Attack

21
0

Деян Пешев с Хонда Сивик спечели втория кръг в Time Attack на писта „Дракон” край Калояново. Той даде време 55,810 сек, изпреварвайки само с 0,042 сек втория – Божидар Георгиев, който в опит да вземе първата позиция претърпя инцидент. Колата му Опел Астра се подпали в последните минути на финалната за деня сесия и се наложи да получи помощ от конкуренцията, за да бъдат потушени пламъците. Трети, с време 56,707 сек, остана Явор Карастоянов.

Победителят от първия кръг в събота Ангел Григорчев остана четвърти с време 56,721 сек. Григорчев, подобно на състезанието от събота, даде рекордно за деня време още с първата си поява на пистата. След това обаче се появиха проблеми в Рено-то му и пропусна последните сесии, а с това и възможността да стъпи поне на подиума.

„Условията на трасето бяха доста тежки предвид климатичните условия. Имаше много излетели автомобили, но за щастие всичко мина без инциденти и се получи хубаво състезание. В първия кръг имахме доста проблеми с автомобила, но днес всичко бе наред. Радвам се, че дадох първо време. Сега продължавам с подготовката за третия кръг”, коментира Пешев.

Молдовецът Максим Маковей, който събираше погледите на публика с лъскавото си Порше Панамера, отпадна в началото на състезанието след излетя от пистата.

Водач в генералното класиране след втори кръг е Ангел Григорчев с 37 точки. Той получи специална награда от организаторите – пълно облепяне на автомобила му. Втори е Деян Пешев с 35 точки, а трети Венцислав Станев с 19. Тримата получиха от главния спонсор на състезанието “BARDAHL” по 5 литра професионално масло.

Организаторите се погрижиха и за феновете. Общо 17 от тях имаха възможността да усетят адреналина от високите скорости чрез Time Attack Taxi. Кристина Костадинова пък спечели конкурса Time Attack Selfie и навъртя цели 5 обиколки на пистата, возена от Димитър Акабалиев в Мицубиши Ево 10. „Беше невероятно, няма такава емоция”, щастлива бе Костадинова.

Time Attack продължава на 22 май на новата писта „Мотор Парк” в Румъния, където ще бъде третият кръг от надпреварата.