Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дъждът провалил плановете на Ред Бул

Дъждът провалил плановете на Ред Бул

25
0

През миналата година Ред Бул успяха да спечелят първата си от трите си победи за сезона в Канада. Тази година обаче това изглежда доста трудно предвид проблемите със задвижващите системи на Рено. Освен това превъзходството на Мерцедес изглежда сериозно и само проблем подобен на миналогодишния изглежда в състояние да спре отбора световен шампион. Данил Квят и Даниел Рикиардо завършиха деня на девета и десета позиции, като пред тях се класираха не само пилоти на екипа от Бракли, но и тези на Ферари, Лотус и Уилямс. Изсипалият се по време на втората свободна тренировка дъжд също не помогна на Ред Бул.

„Сутринта изпробвахме нови неща по отношение на настройките, но не успяхме да намерим начин да сме по-бързи“, обясни Рикиардо. „Именно заради това следобед се върнахме към по-конвенционалните настройки. За съжаление обаче заради дъжда не успяхме да направим толкова обиколки, колкото искахме. Със сигурност не бяхме толкова конкурентоспособни, колкото бихме искали, но утре започва нов ден.

Със сигурност ни изненада доброто представяне на Лотус и Форс Индия. Ако свършим добре работата си трябва да можем да се наредим пред тях в квалификацията. Ще ни бъде по-трудно, отколкото смятахме преди началото на уикенда в Канада. За мен сериозното съревнование е удоволствие и означава, че ако успеем да направим добра обиколка в квалификацията ще успеем да се изкачим няколко позиции по-напред.

Иска ми се да премина през този уикенд с четвъртия си агрегат и се надявам това да стане.“

В противен случай австралиецът ще бъде върнат с десет места назад.

„Трябва да треперим за влизането си в топ 10“, отбеляза и консултантът на Ред Бул в едноименния тим д-р Хелмут Марко. Бившият пилот е наясно, че Рено изостават като мощност от основните си противници.

„Ще се опитаме да се състезаваме с по-малко аеро притискане“, обясни австриецът пред Sky.