Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доста смешно е Ред Бул да иска изравняване на възможностите, заяви Хамилтън

Доста смешно е Ред Бул да иска изравняване на възможностите, заяви Хамилтън

42
0

Люис Хамилтън определи като „доста смешни” коментарите от страна на Ред Бул относно превъзходството на Мерцедес и търсенето на изравняване възможностите на екипите в F1. На пистата Сепанг, където този уикенд ще се проведе Гран при на Малайзия, той повтори, че в отбора от Бракли работят много хора и успехите се дължат на всички тях.

На въпрос какво мисли за коментарите на Кристиан Хорнер, направени след Гран при на Австралия, Хамилтън заяви: „Намирам ги за доста смешни. Интересно мнение е, идвайки от хора, постигнали толкова много успехи. Освен това бе проведено само едно състезание досега, така че смятам такива коментари след първия старт за смешни.”

Хамилтън, както и в Мелбърн, посочи, че в тима на Мерцедес за Формула 1 работят повече от хиляда души. „Те направиха най-добрата кола при същите правила и със същите ресурси, с каквито и останалите големи отбори по принцип разполагат. За мен лично идването в екипа бе голяма стъпка, тъй като преди това отборът бе изживял години на недобро представяне. Никой от тима не се е оплаквал, нито е искал изравняване, просто си скъсаха зад****те от работа и сега са най-добрият отбор.”

Двукратният световен шампион посочи също така, че ако тимът му работи със същата скорост като останалите, то тогава би трябвало да остане начело. Той вярва, че така и ще стане: „Миналата година бяхме доста конкурентоспособни и да успеем да подобрим колата е наистина нещо изключително. Това показва колко изумителен е този отбор. Ако хората се задържат и се работи правилно, този тим ще е силен в продължение на дълги, дълги години.”

Що се отнася до Гран при на Малайзия, то англичанинът заяви, че възнамерява да продължи да се представя като в Австралия, където нещата не били перфектни, но той можел да постигне подобрение. „Смятам, че Нико [Розберг] ще е бърз този уикенд и ще натиска толкова, колкото го правеше винаги в квалификациите и през миналата година. Аз просто трябва опитам да продължа да вървя така, както в последното състезание”, каза още Хамилтън.