Начало Избрани Д-р Марко: Мястото на Перес не е под заплаха

Д-р Марко: Мястото на Перес не е под заплаха

1226
0
д-р Хелмут Марко и Серхио Перес
д-р Хелмут Марко и Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Д-р Хелмут Марко опроверга слуховете, че мястото на Серхио Перес е под заплаха. Австриецът даде да се разбере, че мексиканецът трябва да остане в екипа поне до края на следващия сезон.

Перес имаше много силно начало на сезона. Пилотът на Ред Бул финишира на второ място в Бахрейн и спечели старта в Джеда. После той завърши пети в Мелбърн заради проблеми в квалификацията, но спечели още една точка заради записването на най-бързия тур. В Баку Перес записа убедителен успех както в спринта, така и в основното състезание. Така пилотът на Ред Бул се доближи на 6 точки от Верстапен

Верстапен обаче започна да отваря разликата спрямо Перес от началото на миналия месец. Двукратният световен шампион спечели надпреварите в Маями, Монако и Испания.

Същевременно при Перес ситуацията бе коренно различна. Състезателят на Ред Бул финишира втори в Маями. После той се удари в началото на квалификацията в Монако. Това го постави на последна стартова позиция на тясната улична писта в Монте Карло. Опитният мексиканец имаше доста проблеми в надпреварата в Княжеството и си тръгна с 0 точки.

Уикендът в Барселона отново не бе перфектен за Перес. Пилотът на Ред Бул отпадна в Q2, което сериозно намали шансовете му да се справи с Верстапен. Опитният мексиканец успя да си пробие път напред благодарение на невероятната скорост на своя болид RB19. В крайна сметка Перес остана четвърти след края на Гран при на Испания.

Проблемите на Перес позволиха на Верстапен да се откъсне напред във временното класиране. Нидерландецът има аванс от 53 точки спрямо своя съотборник.

Д-р Хелмут Марко коментира представянето на Перес през последните няколко старта. Съветникът на Ред Бул заяви, че мястото на мексиканеца в тима не е под заплаха и че очаква Перес да остане в Милтън Кийнс поне до края на 2024 г.

„Мястото на Перес не е под заплаха. Това са пълни глупости. Мога да ви гарантирам, че престоят на Чеко в Ред Бул не е застрашен“, сподели д-р Марко.

„Той е важен елемент за постигането на целите, които сме си поставили за тази година. Искаме да завършим на първо и второ място в шампионата на пилотите и да станем световен шампион при конструкторите възможно най-бързо.“

По-рано тази седмица Хорнер също коментира случващото е с Перес. Шефът на Ред Бул заяви, че по-сериозното изоставане спрямо Верстапен ще свали напрежението от плещите на мексиканеца.