Начало Избрани Д-р Марко отрече, че ще бъде заменен от Фетел

Д-р Марко отрече, че ще бъде заменен от Фетел

487
0
Хелмут Марко, Себастиан Фетел
Хелмут Марко и Себастиан Фетел; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Д-р Хелмут Марко коментира последните слухове, свързани със Себастиан Фетел. Съветникът на Ред Бул разкри, че все още поддържа контакт с четирикратния световен шампион, но в същото време отрече, че той може да заеме неговото място в екипа от Милтън Кийнс.

Фетел прекара повече от 15 години в най-високото ниво на моторните спортове. През този период той записа 299 старта. В тях той спечели 4 световни титли, 53 победи, 122 подиума, 57 полпозишъна и общо 3098 точки. Германецът кара за отборите на БМВ Заубер, Торо Росо, Ред Бул, Ферари и Астън Мартин

Четирикратният световен шампион обяви оттеглянето си от F1 през лятото на 2022 г. За момента германецът се наслаждава на своята почивка от спорта не е обявил какви ще са плановете му след като се оттегли от F1.

Фетел взе участие в тазгодишното издание на Състезанието на шампионите. Освен това той прояви сериозен интерес към ралитата и не изключва възможността да се включи в такъв тип състезание в бъдеще. Има вероятност бившият пилот на Астън Мартин да се върне във Формула 1 под някаква форма.

В началото на сезон 2023 имаше слух, че Фетел ще замести Ланс Строл в Гран при на Бахрейн. Канадецът пропусна предсезонните тестове заради контузия на китката. В крайна сметка той успя да се върне навреме за уикенда на пистата Сахир

Миналата седмица се появиха интересни слухове относно Фетел. Според питлейн репортерът на Скай Спорт Тед Кравиц, германецът най-вероятно ще се върне в F1 в близко бъдеще. Вариантите според Кравиц са той да работи в Ауди или пък да заеме мястото на д-р Марко в Ред Бул. Австриецът навършва 80-годишна възраст след 2 дни.

От момента, в който ръководството на компанията Ред Бул бе поето от нов борд след смъртта на Дитрих Матешиц, той на няколко пъти заяви, че може да си тръгне от екипа когато пожелае. Марко и Матешиц имаха изключително близко приятелство, датиращо от десетилетия. Съветникът на екипа от Милтън Кийнс също така заяви, че не е в лоши отношения с новото ръководство на Ред Бул.

Д-р Марко коментира предположенията, че ще бъде заменен от Фетел. Австриецът заяви, че все още поддържа контакт с германеца, но не знае дали той иска да се върне в F1 и да заема някаква длъжност в Ред Бул.

„Все още поддържаме връзка“, обясни Марко пред швейцарския вестник Блик. „Себ все още е във фазата на самоопознаване. Не мисля, че той ще иска отново да пътува до всяко състезание и да работи повече със значително по-малко заплащане“, добави съветникът на Ред Бул.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sebastian Vettel (@sebastianvettel)