Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел може да смени Марко в Ред Бул?

Фетел може да смени Марко в Ред Бул?

2350
0
Хелмут Марко, Себастиан Фетел
Хелмут Марко и Себастиан Фетел; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Себастиан Фетел сложи край на активната си спортна кариера във Формула 1 на финала на сезон 2022. Четирикратният световен шампион обяви оттеглянето си през уикенда за Гран при на Унгария. Имаше слух, че е възможно да замести Ланс Строл в началото на състезателната 2023 г. заради контузията на канадеца седмица преди предсезонните тестове. В крайна сметка обаче Строл кара, а Фетел си остана вкъщи. Това обаче все пак може скоро да се промени, твърди Тед Кравиц от екипа на Скай Спортс F1.

„Тази година може да видим неочаквано завръщане на Себастиан Фетел във Формула 1, но не като пилот. Наистина вярвам, че е решил повече да не сяда в болид. Познавам го като честен човек и затова не смятам, че ще разочарова всички с някоя реплика от типа на: „Знаете ли, не бях напълно искрен с вас и ще се върна да се състезавам““, посочи питлейн репортерът.

„Има вероятност Себастиан да започне работа с Ауди. Аз обаче считам, че ще се върне в Ред Бул. Може би ще замени Хелмут Марко и ще стане спортен консултант, съветник. Този сценарий е по-вероятен“, допълни Кравиц

След седмица Марко, който понастоящем се води съветник на Ред Бул в F1, навършва 80 години. От момента, в който ръководството на компанията Ред Бул бе поето от нов борд след смъртта на Дитрих Матешиц, той на няколко пъти заяви, че може да си тръгне от екипа от днес за утре. Марко и Матешиц имаха изключително близко приятелство, датиращо от десетилетия. Благодарение на това отборът на Ред Бул в Гран при имаше автономия, непозната за екипите на други големи компании. Предполага се, че при новото ръководство това ще се промени.

Що се отнася до Фетел, то той призна, че му е малко странно да гледа Фернандо Алонсо в кокпита, който заемаше допреди няколко месеца.

„Това усещане обаче е далеч по-слабо от радостта, че отборът има толкова добър автомобил. Решението ми не се е променило. Нямаше да е добро решение, ако вече съжалявах. В момента съм добре, не знам какво ще е положението след шест месеца. Но това е пътят, който съм избрал. В момента всичко е възможно, нещата могат да се развият в различни посоки“, коментира по-рано тази година Фетел.