Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста останал сравнително доволен от представянето си в Унгария

Ди Реста останал сравнително доволен от представянето си в Унгария

42
0

Пол ди Реста не завърши Гран при на Унгария, но свърши чудесна работа за Уилямс, след като му се наложи да кара за екипа на практика без предизвестие. Шотландският пилот участва директно в квалификацията, тъй като Фелипе Маса не се чувстваше добре. Ди Реста кара без какъвто и да е опит с настоящите автомобили и типове гуми.

„Не бях сигурен какво да очаквам и се впуснах в това с отворено съзнание”, призна впоследствие Ди Реста. „Трябва да си наясно с размерите на колата, колко аеропритискане губиш в трафик. Затова бях внимателен и само исках да се опазя от неприятности. Изпробвахме различна стратегия, но най-важно за мен бе да придобия увереност. Постепенно се почувствах по-удобно в болида. Щеше да е хубаво да завърша, но като цяло не съм прекалено недоволен, като се има предвид колко малко опит имах.”

Най-големия проблем за Ди Реста се оказали предоставените му състезателни обувки, тъй като били прекалено малки.

„Краката направо ме съсипваха”, призна шотландецът впоследствие. „Надявам се, че демонстрирах, че стабилен резервен пилот. Постарах се да подходя към всичко възможно най-професионално.”

Техническият шеф на Уилямс Пади Лоу заяви, че Ди Реста направи чудесно състезание, предвид обстоятелствата, при които му се наложи да кара.

„Пол бе много постоянен в обиколките си, опази се. За съжаление видяхме, че разходът на масло се покачи рязко и решихме да го приберем преди да падне налягането. Жалко за Пол, но той бе страхотен. Съжаляваме, че не му дадохме кола, с която да завърши”, допълни Лоу.

Ланс Строл финишира 14-ти в последната надпревара преди лятната ваканция. Канадецът сподели, че състезанието било доста скучно за него.

„Карах сам през цялото време, не ми се случи нищо, а и нямахме добро темпо през целия уикенд. Опитах всичко, но в крайна сметка завършихме горе-долу там, откъдето стартирахме.”

На започващия днес тест на пистата Хунгароринг Уилямс ще изпробва значителни промени по автомобила си.