Начало Рали Дани Сордо пропуска рали Финландия

Дани Сордо пропуска рали Финландия

42
0

Дани Сордо ще пропусне рали Финландия, съобщи официално тимът на Хюндай. Причината е катастрофата, която испанският пилот и навигаторът му Марк Марти претърпяха по време на тестове преди седмица.

Сордо и Марти се удариха с висока скорост вследствие на счупено окачване. „Колата избяга надясно и бе напълно неуправляема”, обясни пилотът. Той остана една нощ в болница за наблюдение, след което бе освободен. Диагнозата бе фрактура на прешлен, като освен това Сордо бе доста натъртен. След излизането от болницата той се прибра в Испания, за да се лекува.

„Дани се възстановява добре от контузията си. Важно е обаче да се излекува напълно и затова заедно взехме решението да пропусне рали Финландия”, коментира шефът на отбора Мишел Нандан. „Това ще му даде възможност да е в максимално добра форма за надпреварата в Германия в средата на август. Кевин Абринг ще е зад волана на кола №20 в идващото състезание като съотборник на Тиери [Нювил] и Хейдън [Падън]. След внимателен оглед идентифицирахме причината за катастрофата на Дани. Конкретните елементи са подложени на внимателно изследване и вече предприехме мерки проблемът да не се повтаря.”

Последният тест на Хюндай преди рали Финландия ще се проведе от 22 до 25 юли, като в него ще участват и трите екипажа на отбора.