Начало Рали Двубой между Симеонов и Станчовски в Hyundai Racing Trophy

Двубой между Симеонов и Станчовски в Hyundai Racing Trophy

35
0

Напрегнат ден и без особени изненади в марковия шампионат Hyundai Racing Trophy. В рали Сливен продължава това, което сме свикнали да виждаме и в предишните ралита – двубой между лидера в класирането Симеон Симеонов и неговият преследвач Денис Станчовски.

И днес двамата направиха невероятен дуел по етапите от Сливенския Балкан. Двамата са съответно на 14-о и 15-о място в генералното класиране и първи и втори в клас R5.

Мони отстъпи лидерството след първия етап, но още на първата днешна отсечка нещата си дойдоха на мястото. Той и навигаторът му Йордан Йорданов взеха 8 секунди на Денис и Младен Карчев и поведоха. Симеонов определено срещна най-големи трудности на Стара Река. Въпреки че за трети път участва в рали Сливен, той не е карал отсечката в този вариант. Освен това той и на 7-а и на 8-а отсечка настигна Виторио Попов в етапите и това допълнително го забави. Освен това трябваше да пази и гумите.

Тъкмо на второто минаване на Стара Река за Мони имаше критична ситуация. На последния завой колата се поднася на фракция и поднася. Разминава се с удар в дърво и мантинелата. Мони успя да овладее колата и да финишира. Така преднината му пред Денис Станчовски след първия ден е 30,9 сек.

Денис влиза се повече в ритъм и става към и ставна все по-бърз. В същото време кара и пресметливо. Той каза: „Пазих гумите на обратните завои, тъй като етапите са дълги и трябва да се добера до сервизния парк и то не на телове.“

Трети в клас R5 и в марковия шампионат е турският екипаж Ерен Буркай и Бора Арабачи, които се представят според възможностите си. Четвъртият екипаж Виктория Гъркова и Димитър Гърков имаха инцидент във второто минаване на Българка. Те излетяха от пътя и загубиха много време. Колата бе оправена от механиците и със съответното наказание утре продължават.