Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джовинаци най-бърз в първия ден от тестовете в Унгария

Джовинаци най-бърз в първия ден от тестовете в Унгария

60
0
Антонио Джовинаци

Антонио Джовинаци с Ферари беше най-бърз в първия ден от тестовете на отборите от F1 на пистата Хунгароринг край Будапеща. Италианецът постави нов рекорд на пистата, като използвайки гумите хиперсофт, записа 1:15.648 мин. Така той подобри с половин секунда върховото постижение на Себастиан Фетел от 3-ата свободна тренировка миналия уикенд – 1:16.170 мин, записано с ултрасофт гуми.

Втори за деня се нареди Маркус Ериксон със Заубер, който също с хиперсофт постигна 1:18.155 мин и бе далеч от времето на Джовинаци. Шведът записа най-доброто си време след подновяването на изпитанията. Същото стори и Брендън Хартли с Торо Росо, който завърши деня на 3-о място с време 1:19.251 мин. с ултрамеки гуми и най-много обиколки от всички – 126.

Резервният пилот на Макларън Ландо Норис се нареди 4-и, като постижението му от 1:19.294 мин бе с гуми ултрасофт. След него остана Джордж Ръсел с Мерцедес, който навъртя едва 49 обиколки – най-малко от всички пилоти.

Шон Гелаел с Торо Росо причини единственото спиране на сесията (за 20 минути), като катастрофира на завой 11. Индонезиецът правеше тестове на гумите на Пирели за следващия сезон. Час и половина преди края на деня над трасето си изсипа кратък, но силен дъжд, който не позволи на пилотите да подобрят времената си до края.

По време на деня няколко от отборите изпробваха първоначалните си версии на предните крила според правилата за 2019 г., които са по-широки с 200 мм, слизат по-ниско с 25 мм и са по-опростени.