Начало Формула 1 Алфа Ромео Заубер представи колата за 2018 г. – C37

Алфа Ромео Заубер представи колата за 2018 г. – C37

42
0

Екипът на Алфа Ромео Заубер показа официално новия си болид за 2018 г. – C37. Колата изглежда доста различно спрямо предшественика си. От една страна това се дължи на новите правила, а от друга заради новия подход по отношение на техниката от страна на тима.

Швейцарският отбор още след края на миналия сезон сключи дългогодишно партньорство с Алфа Ромео. Затова екипът вече носи името Алфа Ромео Заубер. С логото на италианската марка ще бъдат брандирани моторите на тима, които всъщност ще са новите такива на Ферари.

Спортният директор на тима Фредерик Васьо заяви, че целта на тима е да настигне отборите в колоната. През миналия сезон Заубер определено бе най-слабият тим в решетката. По думите му в екипа са вложили много енергия и отдаденост в развитието на C37.

За този сезон тимът ще има нов основен спонсор – Claro. Компанията е дъщерно дружество на America Movil, най-голямата телекомуникационна компания в Латинска Америка. Нов спонсор на тима е и брандът за спортни стоки Kappa.

Пилоти на тима през тази година ще бъдат Шарл Льоклер, който спечели титлата във Формула 2 миналия сезон, и Маркус Ериксон, който запази мястото в екипа.