Начало Формула 1 Ауди представи новия си болид за Формула Е

Ауди представи новия си болид за Формула Е

51
0

Ауди представи новия си болид във Формула Е за предстоящия сезон 2017/2018 г, който започва на 2 декември в Хонконг. Колата ще носи името e-tron FE04, с която Лукас ди Граси ще се бори да защити титлата си от миналия сезон. Съотборник отново ще му бъде Даниел Абт.

През новия сезон екипът вече ще бъде изцяло заводски, като за последните 2 сезона Ауди оказваше сериозна подкрепа на тима, носещ името Abt Schaeffler Audi Sport.

Болидът ще използва скоростна кутия с една предавка, която по думите на шефът на Ауди Моторспорт Дитер Гас, е част от изцяло „новата генерация на задвижване“.

Трикратният победител в Льо Ман Алан Макниш ще бъде шеф на отбора, след като направи пълен сезон като съветник на Ауди. Дизайнът и световете на e-tron FE04 определено се различават от тези на миналогодишня болид на Abt болида.

„Ауди ще е първият немски производител на автомобили, който ще се състезава във Формула Е, заяви Гас. – Заедно с нашите технически партньори от Schaeffler разработихме изцяло нова задвижваща система.

Това веднага можете да го забележите благодарение на новото карбоново покритие. Също така колата звучи по друг начин, защото ние работим в посоката за разработване на нови технологии.“