Начало Формула 1 Представянето на новия болид на Ферари – пълен запис

Представянето на новия болид на Ферари – пълен запис

51
0

Екипът на Ферари представи днес новия си болид във Формула 1 – SF71-H. Пилоти на тима тази година отново ще бъдат Кими Райконен и Себастиан Фетел, които се надяват отново да се борят за победите.

Техническият шеф на тима Матиа Биното заяви, че колата е еволюция на миналогодишната кола. В тима са се опитали да запазят добрите страни на болида, който имаше добра концепция и имаше агресивен вид.

Колата беше силна на по-бавните писти, а сега целта е била тя да бъде по-добра и на бързите писти. За да се постигне последното, е увеличено междуосието.

„Работихме по колата само допреди няколко часа, заяви спортният директор на тима Маурицио Аривабене. – Всеки път когато видиш ново Ферари, чувството е много специално.“

„Колата изглежда чудесно, а обикновено когато това е така, това означава, че колата има и много скорост, каза Райконен. – Колата изглежда малко различно, особено с наличието на halo, но винаги е така, когато едва нов сезон и има промени в правилата.“

Колата е с агресивни и големи дефлектори, а елементите пред кутиите за радиаторите и самите отвори на кутиите са няколко и са оформени по много интересен и необичаен начин.

В задната част има T-крило, което е захванато за максимално издължения капак на мотора, целящ да се компенсира премахването на акулската перка според правила.