Начало Формула 1 Катастрофата на Грожан във втората тренировка на Сепанг

Катастрофата на Грожан във втората тренировка на Сепанг

73
0

Ромен Грожан катастрофира страховито по време на втората свободна тренировка за Гран при на Малайзия. Пилотът на Хаас призна, че не е видял повдигнатия капак на шахтата, който причини инцидента. Французинът удари отводнителния канал със скорост от около 260 км/ч и се разби в предпазната стена, като за щастие се отърва без контузии. Това сложи преждевременно край на сесията.

„Точно видях запис на случилото се. Капакът на дренажната система се откачи. Не видях нищо, обясни случилото се Ромен. – Беше не състезателната линия. Изведнъж понесох голям удар отзад вдясно. Следващото нещо, което разбрах, е, че вече не контролирам колата. Просто се завъртях и ударих стената.”

Грожан обаче няма съмнение, че официалните лица на Сепанг ще свършат нужната работа, за да е сигурно, че подобен инцидент няма да се случи отново. „Мисля, че те ще оправят нещата, каза пилотът на Хаас. – Разочароващо е, защото загубихме време за тренировки и натрупване на познания за трасето при сложни условия. Надявам се да намерим добри настройки утре.”